12.11.16

Πρώτη απάντηση του Ν.Τραμπ στην ΕΕ: Οι ΗΠΑ αποχωρούν από το σύμφωνο για την κλιματική αλλαγή (upd)


Ο ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ... ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 

To ενδεχόμενο αποχώρησης των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, εξετάζει ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
Συγκεκριμένα, ο νέος Αμερικανός πρόεδρος εξετάζει τρόπους προκειμένου να παρακάμψει ή ακόμη και να αποχωρήσει από τη συμφωνία, η οποία τέθηκε και επισήμως σε εφαρμογή στις 4 Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ, κατά το παρελθόν, έχει επανειλημμένως χαρακτηρίσει ως «απάτη» το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη και έχει δεσμευτεί να άρει την εφαρμογή του Συμφώνου.
«Ήταν απερισκεψία να τεθεί σε εφαρμογή πριν τις αμερικανικές εκλογές» σχολίασε στενός συνεργάτης του Τραμπ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Μάλιστα, ο ίδιος επέρριψε ευθύνες και στον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος υπέγραψε τη συμφωνία δίχως τη συναίνεση της Γερουσίας.
Αρκετές χώρες έχουν εκφράσει την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ τελικά, θα παραμείνουν στη συμφωνία, προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος μείωσης της εκπομπής ρύπων.
«Εάν μία χώρα αποφασίσει να αποχωρήσει, αυτό δεν σημαίνει ότι ακυρώνεται η συμφωνία»δήλωσε από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Μαρόκου.
Η αλλαγή του κλίματος είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του δυναμικού συστήματος της γης, του ήλιου και του σύμπαντος.
Η κινητήρια δύναμη που προκαλεί τις κλιματικές μεταβολές του πλανήτη είναι κυρίως οι διακυμάνσεις στο πλήρες φάσμα της ακτινοβολίας του ήλιου καθώς και οι γεωμαγνητικές αλλαγές.
Γενικά η χρονική διαφοροποίηση της ηλιακής δραστηριότητας συσχετίζεται με την διακύμανση της μέσης θερμοκρασίας της γης ή οποία είναι σχεδόν αδύνατον να προσδιορισθεί με ακρίβεια.  
Αυτό, όμως, συμβαίνει αδιάκοπα κατά την διάρκεια της μακράς προϊστορίας του πλανήτη! 
Ο κορυφαίος επιχειρηματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ ισχυρίζεται πως η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα τέχνασμα των Ηνωμένων Εθνών με στόχο την εξαπάτηση του κοινού και την δημιουργία μίας νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων υπό τον έλεγχο τους.
 
«Ο πραγματικός στόχος είναι η συγκέντρωση πολιτικής εξουσίας, η παγκόσμια υπερθέρμανση είναι απλά το δόλωμα, και όχι μία ανεξάρτητη αυθόρμητη παρατήρηση επιστημόνων και ακτιβιστών», αναφέρει ο Μωρίς Νιούμαν, πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Πρωθυπουργού, σε άρθρο του που συμπίπτει με την επίσκεψη της αξιωματούχου του ΟΗΕ Κριστιάνα Φιγκέρες στην Αυστραλία. 
 
Ο Ν.Φάρατζ, ο οποίος είναι ο υπ'αριθμόν 1 σύμμαχος του Ν.Τραμπ στην Ευρώπη, επανειλημμένα έχει καταδικάσει ως "απάτη" την προσθεση φόρων για να αντιμετωπιστεί η "κλιματολογική καταστροφή".


pronews