3.11.16

Συνταξιούχοι καίνε τις επιστολές Κατρούγκαλου newsbomb.gr newsbomb.gr



Έξω από το υπουργείο Εργασίας βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης περίπου 1.000 συνταξιούχοι των ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ και ΤΑΕ ΟΑΕΕ της Αττικής, που συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κοτζιά.

Όπως την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, και σήμερα έκαψαν συμβολικά τις επιστολές που τους απέστειλε ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας τους για τις περικοπές των συντάξεών τους και την αύξηση των φορολογικών βαρών.
«Με την καταβολή των επικουρικών συντάξεων του Νοέμβρη θα βρούμε, για άλλη μια φορά, μειωμένες τις συντάξεις μας, μιας και αρχίζει η αναδρομική παρακράτηση των περικοπών. Οι επικουρικές συντάξεις γίνονται πλέον φιλοδωρήματα» υποστηρίζουν οι συνταξιούχοι, που με συνθήματα και πανό έστειλαν το μήνυμα προς τον υπουργό ότι δεν πρόκειται να δεχτούν άλλο να ζουν με ψίχουλα και απαίτησαν να δοθούν πίσω τα λεφτά «που έχουν κλαπεί από τα ταμεία τους».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμο Κουμπούρη, οι απώλειες που έχουν υποστεί μόνο στις επικουρικές φθάνουν μέχρι και το 82%, ενώ στις κύριες το 45%.

Μετά το υπουργείο, οι συνταξιούχοι κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος.

πηγες: newsbomb, in.gr