11.11.16

Ταραχή στην Αθήνα: Η Αγκυρα με NAVTEX περιέλαβε ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Καστελόριζο ως «στόχους»! (upd)


ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ - ΔΙΑΒΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Περικυκλώνουν με πραγματικά πυρά η Άγκυρα το Καστελλόριζο καθώς προανήγγειλε σχετική άσκηση αύριο Σάββατο και την Τρίτη 15 του μήνα, στην περιοχή μέσω NAVTEX  στην οποία περιλαμβάνουν ακόμα και το έδαφος του νησιού στις περιοχές στις οποίες θα διεξάγουν πυρά! 
 
Οι συντεταγμένες και τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη έδιναν ως τουρκικό πεδίο βολής το στρατόπεδο του ενισχυμένου λόχου του Ελληνικού Στρατού και σημεία του αεροδρομίου!
 
Το ελληνικό ΥΠΕΞ αντέδρασε με εντονότατο διάβημα σήμερα το μεσημέρι με αποτέλεσμα να αποσύρουν την αρχική NAVTEX και επανήλθαν με νεότερη πριν λίγο!
Η άσκηση θα διαρκέσει αύριο από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, εντός του FIR Αθηνών αλλά εντάσσει μέσα και το Καστελλόριζο.
Επανάληψη της άσκησης θα γίνει και την Τρίτη. 
Η Αθήνα απάντησε σήμερα με δική της NAVTEX, κηρύσοντας την τουρκική NAVTEX παράνομη. 
 
Υπάρχουν σκέψεις να κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών ο Τούρκος πρεσβευτής. 'Ηδη έχουν καταπλεύσει στα Δωδεκάννησα μια κανονιοφόρος και μια πυραυλάκατος. 
Το πρωτοφανές στην τουρκική NAVTEX ήταν ότι αυτή περιελάμβανε και Εθνικό έδαφος δηλαδή αυτό του Καστελόριζου, εκτός από τα διεθνή ύδατα πέριξ αυτού.
Με άλλα λόγια η τουρκική άσκηση προέβλεπε την πραγματοποίηση πυρών και στο έδαφος της Μεγίστης(!) όσο εξωπραγματικό μπορεί να ακούγεται αυτό.
Είναι γεγονός ότι μετά την εκλογή Ν.Τραμπ και επειδή ο Ρ.Τ.Ερντογάν φρόντισε να καλύψει άμεσα και γρήγορα το κενό που άφησε η ελληνική ηγεσία με άμεση τηλεφωνική επικοινωνία στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, νιώθει ότι τώρα μπορεί να αναθαρρήσει και να προχωρήσει σε νέες προκλήσεις.
Το ίδιο κενό η ελληνική ηγεσία φρόντισε να αφήσει και με την Ρωσία με αποτέλεσαμ ο Ρ.Τ.Ερντογάν να το «γεμίσει» και εκεί.
 
Δυστυχώς η έλλειψη ακόμα και της ελάχιστης πολιτικής διορατικότητας του ελληνικού πολιτικού συστήματος, βασικά της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και όχι απλώς η αδυναμία τους να προβλέψουν ή έστω να πιθανολογήσουν την εκλογή Ν.Τραμπ και συνεπώς να κάνουν εγκαίρως τα κατάλληλα "ανοίγματα" στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, θα έχουν πολύ άσχημα αποτελέσματα στην χώρα και στον Ελληνισμό γενικώς.
 
Εμείς με ποιους μείναμε; Μα με τους «πουθενάδες» της ΕΕ

pronews