8.11.16

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από το meteo-news.gr


Κύμα κακοκαιρία αναμένουμε να επηρεάσει την χώρα αύριο Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και τους θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη που θα δημιουργήσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Πίο αναλυτικά για την Τετάρτη σε ολόκληρη την χώρα αναμένονται νεφώσεις οι οποίες αρχικά στην δυτική και βόρεια Ελλάδα θα δίνουν βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.
Από τις μεσημεριανές ώρες και μετά τα φαινόμενα θα επεκταθούν σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα και σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία ιδιαίτερη ένταση θα έχουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Θράκη. Πάντως από τις απογευματινές ώρες και μετά τα φαινόμενα θα στα δυτικά θα σταματήσουν.Να τονίσουμε ότι δεν αποκλείεται η πιθανότητα να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης ιδιαίτερα στα δυτικά και νότια διαμερίσματα της χώρας.



Οι άνεμοι θα πνέουν  αρχικά παντού από νότιες διευθύνσεις θυελλώδεις και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις φτάνοντας ακόμα και τα 9 Beaufort. Από το απόγευμα πάντως και από τα δυτικά αναμένουμε στροφή των ανέμων από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένιση.

Η θερμοκρασία σε πτώση από το απόγευμα και μετά θα φτάσει στα βόρεια τους 19 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τους 23 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά τους 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 25-26 βαθμούς Κελσίου.
 
Επιμέλεια: meteo-news.gr