2.11.16

Δείτε τη ρωσική αρμάδα να πλέει νότια της Κρήτης διεξάγοντας αεροναυτικές ασκήσεις στο FIR Αθηνών (βίντεο)


ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 


Η ρωσική αρμάδα με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο “Ναύαρχος Κουζνέτσοφ” βρίσκεται ήδη στη Μεσόγειο (νότια της Κρήτης) και διεξάγει γυμνάσια κατευθυνόμενη ανοιχτά της Συρίας, έτοιμη να αναλάβει δράση το επόμενο διάστημα.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τον πλου της ναυτικής Μοίρας στη Μεσόγειο, κάνοντας επίδειξη δύναμης όχι μόνο με την εν λόγω δύναμη αλλά και με τη μεγάλη ισχύ πυρός που έχει συγκεντρώσει στην περιοχή εντός και πέριξ της Συρίας. Το μήνυμα που στέλνει η Μόσχα είναι ότι έχει το πλήρη έλεγχο και κανείς δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει.
Χθες ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού επιβεβαίωσε πώς ο ρωσικό Στόλος πλέει στη Μεσόγειο δηλώνοντας «την προηγούμενη εβδομάδα η θαλάσσια δύναμη αεροπορικής κρούσης μας οδηγούμενη από το καταδρομικό Πιότρ Βελίκι πέρασε από τον Ατλαντικό Ωκεανό στη Μεσόγειο Θάλασσα. Στις 27-29 Οκτωβρίου σκάφη υποστήριξης ανεφοδίασαν τη ναυτική αρμάδα με όλα τα είδη εφοδίων στο απαιτούμενο βαθμό».
Σχολίασε μάλιστα σκωπτικά τη «φασαρία» που προκάλεσε το πέρασμα του Ρωσικού Στόλου «μεταξύ δυτικών εταίρων μας» και έριξε και μια «μπηχτή» στην Ισπανία που αρνήθηκε να ανεφοδιάσει τα ρωσικά πολεμικά πλοία όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί:
«Μας εξέπληξε ιδιαιτέρως η στάση ορισμένων χωρών, που δημόσια εξέφρασαν υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ την άρνησή τους να αφήσουν τα πλοία μας να πιάσουν στα λιμάνια τους. Ωστόσο, αυτό δεν επηρέασε με κανέναν τρόπο την προγραμματισμένη μας πορεία αφού προμηθεύτηκαν όλα τα αναγκαία εφόδια».
Σύμφωνα με τον Σόιγκου όλες οι ρωσικές δυνάμεις στην αεροπορική βάση στη Λαττάκεια και στη ναυτική βάση στην Ταρτούς επίσης προμηθεύονται ότι χρειάζονται καθώς 2.000 τόνοι φορτία παραδίδονται στη Συρία σε καθημερινή βάση.
Το ταξίδι του ρωσικού Στόλου από τη βόρεια Θάλασσα ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου 2016. Αυτός αποτελείται από το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», από το πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Πιότρ Βελίσκι», τα μεγάλα αντιτορπιλικά «Σεβερομόρσκ» και «Αντιναύαρχος Κουλάκοφ» και σκάφη υποστήριξης. Επίσης τρία υποβρύχια. Δυο Akula ΙΙ ένα υποβρύχιο Improved Kilo.
Από χθες πλέει νοτιοδυτικά της Κρήτης και σήμερα μπήκε ήδη στο FIR Αθηνών διεξάγοντας μάλιστα και ασκήσεις εν πλω προς τη Συρία. Είχε εκδώσει ήδη ΝΟΤΑΜ για αεροπορικές ασκήσεις εντός του ελληνικού FIR, ενώ αναμένεται και έκδοση NAVTEX και SUBNOTE για τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια που πλέουν κάτω από το αεροπλανοφόρο.
Δείτε το βίντεο: 

pronews