28.11.16

Θαυμασμός στο Ισραήλ για τους Έλληνες πιλότους των CL-415: Πετούσαν στα 20 μ. και έσβηναν τις πυρκαγιές! (εικόνες)


ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΤΔ Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ 

Εμειναν άφωνοι στο Ισραήλ από τις ικανότητες των Ελλήνων πιλότων που συνέβαλαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που πλήττουν το Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα σύσσωμη η ισραηλινή ηγεσία να ευγνωμονεί για την προσφορά τους.
 
Η χώρα μας έστειλε προς βοήθεια του Ισραήλ τρία CL-415 τα οποία  έκαναν την διαφορά.
 
Τις θερμές ευχαριστίες του ισραηλινού λαού για την άμεση και αποτελεσματική συμβολή της Ελλάδας στην κατάσβεση των πυρκαγιών που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
 
Ο Ισραηλινός Πρόεδρος εξήρε τον υψηλό επαγγελματισμό των Ελλήνων πιλότων και πυροσβεστών, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην κατάσβεση των πυρκαγιών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ και το eleftherostypos.gr
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε ανταπόδοση της επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ τον περασμένο Μάρτιο, προσεκάλεσε τον Ισραηλινό ομόλογό του να επισκεφθεί επισήμως τη χώρα μας. Ο κ. Ριβλίν απεδέχθη ενθέρμως την πρόσκληση και όπως έγινε γνωστό, οι σχετικές ημερομηνίες θα καθορισθούν διά της διπλωματικής οδού.