15.11.16

Επίσκεψη Μ.Ομπάμα: Πολύ κακό για «το τίποτα» - Δεν βοήθησε όταν έπρεπε θα το κάνει τώρα που είναι... συνταξιούχος;


ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ

του Γιάννη Πετρίδη
Με καθυστέρηση χρόνων και, εν τέλει ως τουρίστας, μετά τη νίκη Τραμπ έρχεται ο Μ.Ομπάμα στην Ελλάδα, στο τέλος μιας θητείας που λίγοι Αμερικανοί θα θέλουν να θυμούνται και ακόμα λιγότεροι από τους πολίτες των κρατών (επτά αυτή την στιγμή 11 συνολικά) που βομβάριδισαν για διάφορους λόγους οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στα οκτώ χρόνια της προεδρίας του.
 
Αλλιώς τα είχαν υπολογίσει στο Μαξίμου. Ολοι τους έλεγαν ότι η Χίλαρι βγαίνει "μονοκούκι". Ετσι κανόνισαν το ταξίδι. Το ιδιο σύστημα θα τον διαδεχόταν. Ισως λίγο πιο διεφθαρμένο. Αλλά οι Αμερικανοί ψηφοφόροι, τους στεναχώρησαν. Δεκαπέντε ώρες έκανε να στείλει συγχαρητήριο μήνυμα στον Ν.Τραμπ ο Α.Τσίπρας. Μάλλον ήλπιζε ότι μπορούσε ακόμα, μεχρι την καταμέτρηση της τελευταίας ψήφου να ανατραπεί το αποτέλεσμα. Δεν τους έκαναν την χάρη οι Αμερικανοί. Ψήφισαν αντισυστημικά.
 
Στην κυβέρνηση, βέβαια ξέχασαν ότι π Μ.Ομπάμα δεν έκανε τίποτα για να προστατέψει την Ελλάδα στον Αρμαγεδόνα του 2010-2011. Ισως και να την έριξε ακόμα πιο βαθιά στο λάκκο: Για όσο διάστημα το ελληνικό "χρέος" αφορούσε τις ΗΠΑ και τους τοκογλύφους, οι ΗΠΑ ήταν αυτές οι οποίες απειλούσαν ακόμα και την εθνική μας ύπαρξη, αν δεν πληρώναμε.
 
Μόλις αυτοί πληρώθηκαν με την ανακύκλωση του χρέους από τους Ευρωπαίους, άρχισαν οι Αμερικανοί να παριστάνουν τους "καλούς", παραδίδοντας τον ρόλο τού "κακού" στη Γερμανία.
 
Ήταν η εποχή που εις εκ των πρωταιτίων της καταστροφής της χώρας, ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, οποίος αναπαύεται στην βίλα του στα προάστεα της αμερικανικής πρωτεύουσας αλλοίωσε τα δημοσιονομικά στοιχεία τής χώρας, προκειμένου να την οδηγήσει στη δανειακή της κρίση και άρα στην "ασφυξία".
 
Στις ΗΠΑ ο Μ.Ομπάμα αφήνει πίσω του ένα πράγμα: Χρέη και ψυχροπολεμική ένταση με την Ρωσία. Η φωτιά που άναψαν οι Μπους σε όλη τη Μέση Ανατολή καίει άσβεστη, οι εξωπραγματικές "παγκόσμιες" εμπορικές συμφωνίες ΤΤΡ, ΑΤΤΡ και ESTA είναι εδώ, τα εισοδήματα των φτωχών και της μεσαίας τάξης στις ΗΠΑ καταρρέουν, ενώ οι αμερικανικές τράπεζες και τα κερδοσκοπικά funds αλωνίζουν ανενόχλητα φυσικά, με τα νέα τους αεριτζίδικα κουρελόχαρτα, παρά τα δήθεν μέτρα, που θα έπαιρναν απέναντί τους οι κυβερνήσεις για να προστατέψουν τους αποταμιευτές.
 
ΓΙα να επιστρέψουμε στα καθ'ημάς, δεν υπήρχε διεθνές ΜΜΕ που να μην ασχολήθηκε με τους Έλληνες και να μην τους καταγγείλει για την "τεμπελιά" τους και τον "τυχοδιωκτισμό" τους. Δεν υπήρχε διεθνές ΜΜΕ, που να μην τους εξευτέλισε και το οποίο κατά σύμπτωση να μην ανήκε και το ίδιο στα ίδια τα αφεντικά τού Ομπάμα ...και βέβαια ιδιοκτήτες των παραλίγο χρεοκοπημένων αμερικανικών τραπεζών. 
 
Γιατί έγινε αυτό; ...Για να εξασφαλίσουν, αν όχι τη συμμετοχή, τουλάχιστον την ανοχή των λαών στο έγκλημα κατά τής Ελλάδας ...Το έγκλημα αυτό, το οποίο θα μετέτρεπε την Ελλάδα σε μια έρημη γη εξαιτίας τής λεηλασίας.
 
Το έγκλημα αυτό, το οποίο θα προκαλούσε μια τρομερή ανθρωπιστική κρίση σε μια κοινωνία της υποτιθέμενης ανεπτυγμένης Δύσης. Μόνον υπό συνθήκες πολέμου μπορούν να υπάρξουν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα.
 
Το βιοτικό επίπεδο "έπεσε" σε τέτοιον βαθμό, που απειλεί πλέον με εθνική καταστροφή τον ελληνικό λαό. Μέσα σε ελάχιστα χρόνια "έπεσε" το προσδόκιμο ζωής κατά αρκετά χρόνια.
 
Στο εξωτερικό αυτό που προκάλεσε η διακυβέρνηση Ομπάμα ήταν η μεγαλύτερη κρίσης ασφάλειας μετά τον Β'ΠΠ. Με την πολιτική του κατέστρεψε τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες απ' αυτού στην Βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή.
 
Ποιος να ξεχάσει την "αραβική άνοιξη". Ποιος να ξεχάσει τα γέλια και τα χειροκροτήματα της Κλίντον όταν έμαθε ότι συνέλαβαν και εν τέλει "παλούκωσαν" τον Καντάφι";
 
Ο Μ.Ομπάμα κατέστρεψε τη Συρία, υποτίθεται για ν' ανατρέψει τον Άσαντ, ενώ στην πραγματικότητα απλώς για να περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου του Κατάρ στην Ευρώπη και να σπάσει το ρωσικό μονοπώλιο.
 
Κατέστρεψε την Υεμένη, παραδίδοντάς την στο έλεος των ανώμαλω τού Ριάντ.
 
Παραλίγο να πετύχει την απόλυτη καταστροφή διαλύοντας την Αιγυπτο και πρέπει να είμαστε τυχεροί που η χώρα μέχει στιγμής διασώζεται, γιατί αν σκάσει", το κύμα θα φτάσει μέχρι τον Βόρειο Πόλο.
 
Από την άθλια πολιτική Ομπάμα, δεν γλίτωσε φυσικά, ούτε η Ουκρανία. Κατέστρεψε την Ουκρανία, βυθίζοντάς την στον εμφύλιο πόλεμο και αιματοκυλώντας την ανεξέλεγκτα.
 
Η διθυραμβική υποδοχή και οι ουρανομήκεις μπούρδες από υπουργικά και κομματικά χείλη περί «ιστορικής επίσκεψης κορυφαίας σημασίας» δείχνουν μόνο δύο πράγματα:
 
Είτε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ιδέα για το ουσιαστικά ανύπαρκτο βάρος της επίσκεψης Ομπάμα στη χώρα είτε ότι επιχειρεί για πολλοστή φορά να κοροϊδέψει τον κόσμο και να παρουσιάσει τον τσίγκο για χρυσάφι.
 
Απόδειξη, η ανοησία που υψώθηκε χτες από τα χείλη του κόμματος ότι «η παρουσία του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα αποτελεί επιβεβαίωση του ρόλου της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τις προσπάθειές μας για ρύθμιση του δημόσιου χρέους, έξοδο της χώρας από την κρίση και την τροχοδρόμησή της σε μια αναπτυξιακή πορεία».
 
Πλάκα κάνουμε; Ο άνθρωπος ήρθε για να «ξεσκάσει»λίγο και να δει την ελληνική αποικία, δωρεάν, λίγο πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο και αναλάβει κάποιος άλλος να φτιάξει αυτά που κατέστρεψε.
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει πλέον σχεδόν καμιά ισχύ σε επίπεδο μελλοντικής πολιτικής της χώρας του. Δεν μπορεί να πιέσει ή να επιβάλει στην επόμενη προεδρία καμιά απόφαση που να αφορά στην οικονομική αντιμετώπιση της Ελλάδας.
 
Αυτή θα καθοριστεί από την κυβέρνηση Τράμπ. Και η κυβέρνηση Τράμπ έχει προαναγγελθεί ότι θα είναι πολύ πιο αυστηρή στην αντιμετώπιση ξένων παραγόντων που περιμένουν με το χέρι απλωμένο για λεφτά. Είτε αυτοί λέγονται ΝΑΤΟ, είτε Ευρώπη, είτε Ελλάδα.
 
Η επίσκεψη Ομπάμα ούτε «ενισχύει καμιά προσπάθεια για ρύθμιση του δημόσιου χρέους», αφού ο Ομπάμα δεν μπορεί πλέον να πιέσει το ΔΝΤ ή τον Τράμπ σ αυτό, ούτε «ενισχύει την έξοδο της χώρας από την κρίση», μια και η χώρα χρειάζεται να δουλέψει σκληρά για να βγει αντί να ζητιανεύει, ούτε μπορεί να την «τροχοδρομήσει σε μια αναπτυξιακή πορεία», αφού η ανάπτυξη δεν εξαρτάται από την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά από αυτούς στους οποίους δώσαμε τα κλειδιά της δημοσιονομικής εξουσίας.