22.11.16

Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν δωρεάν και την Αλβανία! Η Ελλάδα θα πάρει όσα δικαιούται;


Η ελληνική κυβέρνηση και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχουν ποντάρει πολλά στην αμερικανική  στρατιωτική βοήθεια που όπως λένε πρέπει οι ΗΠΑ να δώσουν στην Ελλάδα. Γιατί πρέπει θα ρωτήσουν δικαιολογημένα πολλοί. Η Ουάσινγκτον εξοπλίζει τους πάντες γύρω μας! Οι περισσότεροι δεν έχουν και τόσο …φιλικές διαθέσεις. Τελευταίο παράδειγμα η βοήθεια που δίνουν οι ΗΠΑ στην Αλβανία!

Η Αλβανία θα αρχίσει να παραλαμβάνει τον Ιανουάριο 250 Humvee’s, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός ‘Αμυνας της χώρας! Δωρεάν αμερικανική βοήθεια! Μπορεί να μην είναι…πυρηνικά όπλα που αλλάζουν την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή,αλλά αποκαλύπτουν προθέσεις και διαθέσεις.Ο “πιστός” Ράμα που είναι σαφώς καθοδηγούμενος και απο τον Ερντογάν παίρνει δωρεάν βοήθεια από την Ουάσινγκτον…Με ποια λογική δεν δικαιούται και με το παραπάνω να έχει όχι απλά ίδια αλλά σαφώς καλύτερη αντιμετώπιση η Ελλάδα; Έχει Σούδα η Αλβανία; Αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα της μετανάστευσης όπως εμείς; Έχει υπαρκτό στρατιωτικό κίνδυνο να αντιμετωπίσει; Τα Τίρανα δεν υπερασπίζονται τίποτα,μόνο διεκδικούν από τους γείτονές τους.Τους μόνους που ανοιχτά και ξεδιάντροπα υπερασπίζονται είναι οι συνεργάτες των ναζί οι λεγόμενοι τσάμηδες που αντί να λουφάξουν ,μήπως και ξεχαστούν τα εγκλήματα που έκαναν …διεκδικούν και την …Ήπειρο.
Κάπου τ΄ αστεία πρέπει να ΄χουν κι ένα τέλος. Είμαστε το “καλό παιδί” της περιοχής,πρσφέρουμε ότι μας ζητήσουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει η καλοσύνη να ταυτιστεί με ρόλο που παραπέμπει στον πιο γνωστό ακόμη και στο εξωτερικό χαρακτηρισμό.
Επικοινωνία Τσίπρα-Ράμα
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό Πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, μετά από αίτημά του τελευταίου. Οι δύο ηγέτες τόνισαν τη σημασία ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, προς όφελος τόσο του ελληνικού, όσο και του αλβανικού λαού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι παραμένει προσηλωμένος σε αυτόν τον στόχο. Τόνισε, ωστόσο, ότι πρόσφατες ενέργειες, αλλά και η ολοένα αυξανόμενη εθνικιστική ρητορική, της αλβανικής πλευράς, υπονομεύουν την εμπέδωση του κλίματος εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητο για την πρόοδο των διμερών σχέσεων.
Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικά βήματα και απτά αποτελέσματα στη συνεργασία των δύο χωρών, για την οποία η Ελλάδα έχει προωθήσει σειρά πρωτοβουλιών. Υπογράμμισε, τέλος, ότι η προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας συνιστά κορυφαίο ζήτημα για τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και βασική προϋπόθεση για την πρόοδο της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας.    
militaire