10.11.16

ΠΡΟΒΛΗΜΑ «ΧΗΜΕΙΑΣ» ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Ασχημα ξεκίνησε η σχέση Ελλάδας-Τραμπ


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Άσχημα ξεκίνησε η σχέση Τραμπ-Ελλάδος καθώς χθες η κυβέρνηση απαράδεκτα άργησε να αποστείλει τηλεγράφημα συγχαρητηρίων στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, ο δε Ρ.Τ.Ερντογάν δεν ήταν κορόιδο και τον πήρε αμέσως τηλέφωνο να τον συγχαρεί και είχε εκτενή συζήτηση με το Ν.Τραμπ για «όλα».
 Βέβαια δεν είναι μόνο η κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη για «αργά αντανακλαστικά» και για διαρροές του τύπου «Ασφαλώς υπάρχει προβληματισμός για ζητήματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων»! προσβάλλοντας τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ εκλεγμένο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.
 
Το ίδιο απαράδεκτη αν όχι περισσότερο είναι και η ΝΔ της οποίας ο εκπρόσωπος ανέβασε tweet με το οποίο σχολίασε τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές με το απίστευτο tweet: 
 
«It's the end of the world as we know it. Σκέψη. Περισυλλογή. Δράση»! 
 
Τι εννοεί με τον όρο «Δράση». Θα δράσουμε εναντίον του νέου Αμερικανού προέδρου; Πλάκα κάνουμε; 
 
Η Σερ, η οποία είχε πει ότι θα μετακόμιζε στον Δία στην περίπτωση που εκλεγεί ο Τραμπ, έστειλε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το μήνυμα: «Ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος. Λυπάμαι για τους νέους».
 
Έχει διαφορά με αυτό που ανέβασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ;
 
Και σαν να μην έφτανε αυτό πριν από λίγο ήρθε και η δήλωση της ευρωβουλευτού της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη: «Το μούδιασμα είναι διάχυτο εδώ στις Βρυξέλλες» είπε  στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm». «Υπάρχουν πολλά θέματα που αφορούν τις σχέσεις της Ε.Ε. με τον στρατηγικό μας εταίρο που είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η τρομοκρατία, η ασφάλεια και η διεύρυνση των εμπορικών μας σχέσεων».
 
Η κ. Σπυράκη υπενθύμισε τις προεκλογικές δηλώσεις του Τράμπ, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει νεκρή τη συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ για τις εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών και έκανε και ειδική αναφορά στις σχέσεις Τράμπ-Πούτιν.
 
Δηλαδή η ΕΕ ενοχλείται από την προοπτική αναθέρμανσης των σχέσεων με την Ρωσία και συνεργασίας με την Αμερική του Ν.Τραμπ (διότι σαφώς επρόκειται περί διαφορετικής Αμερικής από αυτή του Μ.Ομπάμα). Τελικά αυτή η ΕΕ ποιανών τα συμφέροντα εξυπηρετεί;
 
«Αυτό το σοκ (έτσι χαρακτήρισε την εκλογή Τραμπ) οδηγεί την Ευρώπη στην ανάγκη να σταθεί στα πόδια της, η Ένωση αναζητά ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική για την ασφάλεια. Επιπλέον, αναζητείται σε θεσμικό επίπεδο το πλαίσιο μέσα στο οποίο η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα έχει τη δυνατότητα να επενδύει στην ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία»
 
Πρώτη φορά ακούγονται τέτοια πράγματα. Στις Βρυξέλλες φαίνεται πως αγνοούν το μέγεθος των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
 
Όπως είπε και ο προεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β.Λεβέντης «ο Ν.Τραμπ είναι ευκαιρία για την Ελλάδα ο Μ.Ομπάμα ήταν μόνο λόγια».
 
Καλό είναι στην Αθήνα να προσέχουν πολύ, πλέον. Από τις ΗΠΑ και ειδικά από τον Ν.Τραμπ, εξαρτάται αν η χώρα γλιτώσει τον ακρωτηριασμό τα επόμενα χρόνια, έτσι όπως έχουν καταφέρει οι πολιτικές ηγεσίες της τελευταίας δεκαετίας να αφοπλίσουν τη χώρα. Ζητάμε όπλα, πολιτική υποστήριξη κλπ. Με το να μην έχει στείλει το Μαξίμου έστω ένα τυπικό τηλεγράφημα, θεωρεί ότι... κάνει αντίσταση;
 
Για τα άλλα ζητήματα, π.χ. νόμισμα και χρέος, ας μην είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Μάλλον το ένα θα γίνει για να γλυκαθεί το "χάπι" στο άλλο..
ΠΗΓΗ: pronews

_________________________
Το "μούδιασμα" των Ευρωπαίων "δημοκρατών", οφείλεται στο ότι η εκλογή του Τράμπ στις ΗΠΑ, σηματοδότησε την εκλογή δεξιών και ακροδεξιών κυβερνήσεων σε όλη τη γη και η περίφημη "παγκοσμιοποίησή" τους πάει...περίπατο οι δε προστατευόμενοί τους  μετανάστες (εργαλεία για τη παγκοσμιοποίηση) δίκαια ανησυχούν, γιατί θα πάνε από εκεί που ήρθαν.
Ας ετοιμάζονται οι κατά τόπους αριστερόστροφες (!)  κυβερνήσεις και "κυβερνήσεις" να τα μαζεύουν. Ο κύβος ερρίφθη. 

ΑΛΕΞ