1.11.16

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η επίσκεψη Λαβρόφ θα συμβάλλει στην εμβάθυνση της ευρείας ρωσοελληνικής συνεργασίας


Ατμόσφαιρα φιλίας και αμοιβαίας συμπάθειας κυριαρχεί στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, εκτιμά το ρωσικό ΥΠΕΞ, με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα, του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Το τελευταίο διάστημα, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση, οι επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες μας σε πολλά επίπεδα, κυρίως στον διάλογο ανάμεσα στους ηγέτες των κρατών και των κυβερνήσεων και των υπουργών Εξωτερικών, δραστηριοποιήθηκαν αισθητά. 
Σημαντική ώθηση στη διμερή συνεργασία δίνει η πραγματοποίηση το 2016 του λεγόμενου «αφιερωματικού έτους» μεταξύ των δύο χωρών που γίνεται υπό την επίβλεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας Αλέξη Τσίπρα.
Η υλοποίηση του αφιερωματικού έτους εκφράζει την τάση για τη διεύρυνση της ρωσοελληνικής κοινής δράσης, παρά την αρνητική διεθνή συγκυρία. Το μεγάλο αυτό διακρατικό εγχείρημα περιλαμβάνει 170 περίπου εκδηλώσεις στους τομείς του πολιτισμού, της επιστήμης, της εκπαίδευσης, του τουρισμού, του αθλητισμού αλλά και της οικονομίας και του εμπορίου.


http://greeknation.blogspot.gr/