2.11.16

Η Τουρκία απάντησε στο Ιράκ: «Εμείς θα εισβάλουμε - Αν μπορείτε ελάτε να μας σταματήσετε»!


ΕΚΚΕΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΑΜΑΧΟΥΣ ΟΙ ΙΡΑΚΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

του Πάνου Σπαγόπουλου
Η Τουρκία απάντησε πριν λίγο δια του υπουργού Εξωτερικών της, Μεβλούτ Τσαβούτσογλου, στον πρωθυπουργό του Ιράκ αναφορικά με τις δηλώσεις του ότι "Θα διαλύσουμε τα τουρκικά στρατεύματα αν εισβάλλουν" και ότι "Εμείς δεν είμαστε Κύπρος" και η απάντηση ήταν σκληρή και πρωτοφανής για τα διπλωματικά ειωθότα.
Επιβεβαιώνει ότι η χώρα του θα εισβάλλει στο Ιράκ και του λέει πρακτικά "Αν έχεις τόση ισχύ για να μας σταματήσεις, έλα να το κάνεις"!
Ολόκληρη η δήλωση Τσαβούσογλου:
«Δεν υπάρχει κανένας άλλος που να υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία του Ιράκ περισσότερο από εμάς. Αυτό είναι το μήνυμα μας προς εκείνους που είχαν τάσεις απόσχισης με τον πιο δυνατό τρόπο. Η σταθερότητα και η ασφάλεια του Ιράκ για εμάς είναι τόσο σημαντική όσο και η δική μας.
Μας απειλείς αλλά εάν διαθέτεις ισχύ, γιατί παρέδωσες την Μουσούλη σε τρομοκρατικές οργανώσεις; Αν είσαι τόσο ισχυρή χώρα γιατί το ΡΚΚ κατέχει τόσα χρόνια τα εδάφη σου; Αδυνατείς να αντιμετωπίσεις μια τρομοκρατική οργάνωση, είσαι αδύναμη και επιχειρείς να πουλήσεις νταϊλίκι. Αυτά για εμάς είναι άνευ περιεχομένου.
Έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν ότι θα λάβουμε τα δικά μας μέτρα. Και τώρα τα παίρνουμε.” δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
Δύο τουρκικές Ταξιαρχίες είναι έτοιμες να διαβούν τα σύνορα με το Ιράκ. Κατόπιν αυτού, γυναίκες, παιδιά, τραυματίες και ηλικιωμένοι εκκενώνονται από τα περίχωρα της Μοσούλης που ανακαταλαμβάνουν οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις περιμένοντας πλέον την μεγάλη σύγκρουση με τα τουρκικά στρατεύματα.
Οι δυνάμεις του στρατού του Ιράκ εκκένωσαν την Τετάρτη περισσότερους από 3.000 άμαχοι στις ανατολικές συνοικίες της πόλης της Μοσούλης, που θεωρείται το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.
Την Τρίτη, οι δυνάμεις του ιρακινού στρατού ανακατέλαβαν τη συνοικία Kukyeli, από την οποία εισήλθαν το 2014 οι τζιχαντιστές και κατέλαβαν την πόλη της Μοσούλης. Επίσης, οι δυνάμεις της Βαγδάτης κατέλαβαν την περιοχή Αλ Σαλάτ που βρίσκεται στα βόρεια της πόλης. 
Αυτή τη στιγμή, οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις εκκαθαρίζουν τη γειτονιά Καράμα, που βρίσκεται πιο κοντά στο κέντρο της Μοσούλης, προκειμένου να απελευθερώσουν την πόλη από τις δυνάμεις των τρομοκρατών.
Ο υποστράτηγος Σάμι αλ Αρέντι, ο οποίος ηγείται των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων που επιχειρούν την απελευθέρωση της Μοσούλης, ανακοίνωσε από την τηλεόραση ότι "Περιμένουμε σκληρές μάχες και με τους τρομοκράτες και με ξένες δυνάμεις που θέλουν να εισβάλουν στην περιοχή"
Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την επιχείρηση εκκένωσης:


PRONEWS