3.11.16

Η υπόθεση του ΕΣΡ και η υστερία κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


- Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Μετά την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας δημιουργήθηκε πραγματικά ένα χαώδες σκηνικό γύρω από το καθεστώς των τηλεοπτικών σταθμών. Ένα καθεστώς το οποίο χωρίς αμφιβολία λειτούργησε επί 27 ολόκληρα χρόνια χωρίς αρχή και τέλος.

Δεδομένη η διαπλοκή, δεδομένες οι… αγοραπωλησίες (!) συχνοτήτων, οι οποίες ανήκουν στον Ελληνικό λαό, δεδομένα όλα αυτά, όπως και δεδομένη η ανικανότητα (;) του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τάξη στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας, αλλά και η ολοφάνερη στήριξη της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του κόμματος Ποτάμι στο καθεστώς της διαπλοκής.


Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφαση του ΣτΕ αρμόδιο για να δώσει άδειες τηλεοπτικές είναι μόνον το ΕΣΡ, μόνο που ΕΣΡ δεν υπάρχει και όχι μόνον δεν υπάρχει αλλά και επειδή απαιτείται πλειοψηφία 4/5 στην διάσκεψη των προέδρων για την εκλογή του, μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν κατόρθωσε να εκλεγεί!

Στο σημείο αυτό μια παρένθεση απαραίτητη για να αντιληφθείτε πως αυτοί οι οποίοι παριστάνουν τους μεγάλους… δημοκράτες νοθεύουν την ουσία της δημοκρατίας. Στην διάσκεψη των προέδρων συμμετέχουν 21 μέλη. Ενώ δε από το τέταρτο, πέμπτο και έκτο κόμμα συμμετέχουν δύο, από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που είναι το τρίτο κόμμα συμμετέχει μόνον ένας! Η αρχή της πλειοψηφίας λοιπόν εν προκειμένω καταργήθηκε γιατί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με σύμφωνη γνώμη όλων των υπολοίπων δεν διαθέτει αντιπρόεδρο της Βουλής!

Ας επανέλθουμε όμως εις τα του ΕΣΡ. Όπως έγινε γνωστό προτάθηκε για την θέση του προέδρου ο κ. Βύρων Πολύδωρας. Ο Βύρων Πολύδωρας προέρχεται από την παράταξη της Ν.Δ. πολύ περισσότερο από πολλούς, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στην Ν.Δ. και κατέχουν μάλιστα και υψηλές θέσεις και οι οποίοι υπήρξαν μέχρι πριν λίγα χρόνια υβριστές της. Αλλά η Ν.Δ. δεν θέλει τον Βύρωνα Πολύδωρα… Μήπως δεν θέλει γενικά να υπάρξει ΕΣΡ;

Ένας από τους λόγους για τους οποίους εξέφρασε την αντίθεσή της στο συγκεκριμένο πρόσωπο η Ν.Δ. είναι οι δηλώσεις του κ. Πολύδωρα για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τις οποίες και σας παραθέτουμε:

«Άμα ακούω εγώ, μποξ και πυγμαχία και πώς να εξουδετερώσουμε και να λιώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Χρυσή Αυγή, έλεος είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Πώς να σας το πω καθαρά εδώ χρειάζεται η ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα» Στην ερώτηση αν πρέπει η Νέα Δημοκρατία να συνεργαστεί με την Χρυσή Αυγή είχε απαντήσει: «Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για την Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από ένα εκατ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης. Εάν έχουν το κουράγιο ας πουν ότι αποκλείονται όλοι οι μολυσμένοι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή». Ο ίδιος υποστήριζε, επίσης, ότι «η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για την δημοκρατία».

Είναι φανερό ότι το σύστημα ολόκληρο κατέχεται από μία πρωτοφανή υστερία κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! Μήπως θα έπρεπε λοιπόν, ανάμεσα στα… προσόντα του οποιουδήποτε υποψηφίου για το ΕΣΡ να προστεθεί και το να είναι υβριστής και συκοφάντης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;



Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή