8.11.16

Ποιο είναι το καλύτερο “δώρο” για την ΠΑ που σήμερα γιορτάζει; Να σηκώσουμε το …χαλί

Η ΠΑ τιμά τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ. Θυμάται τους νεκρούς της και οι άνθρωποι της ορκίζονται ότι θα την διατηρήσουν κυρίαρχη και μαχητική όπως λέει και το βίντεο της ΠΑ για την φετινή εορτή.

Το ανθρώπινο δυναμικό της ΠΑ ήταν πάντα το μεγάλο της ατού. Και στον αέρα και στο έδαφος.
Αν θα ΄πρεπε να επιλέξουμε ένα δώρο για την εορτάζουσα ΠΑ αυτό θα ήταν …να σηκώσουμε τα χαλιά! Ποια χαλιά; Αυτά κάτω από τα οποία πολλά χρόνια τώρα κυβερνήσεις και ηγεσίες προσπαθούσαν να κρύψουν τα προβλήματα. Η μέθοδος αυτή έχει νόημα αν απλά θες να κερδίσεις χρόνο για να λύσεις ένα πρόβλημα. Εμείς δεν το χρησιμοποιήσαμε ποτέ έτσι. Απλά προσθέταμε το επόμενο πρόβλημα και κάπως έτσι έχουμε φθάσει στην σημερινή πραγματικότητα που δεν είναι ούτε ευχάριστη, ούτε εύκολη στη διαχείριση της.
Ας μην κρυβόμαστε. Η ΠΑ περνά μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας της. Οι υπεύθυνοι που την έφεραν σ΄ αυτή τη κατάσταση είχαν περάσει χρόνια τώρα από το ΥΠΕΘΑ, δεν έκαναν τίποτα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που είχαν προκαλέσει οι προκάτοχοί τους και τώρα …κουνάνε και το δάχτυλο! Αυτά σ΄ ότι αφορά στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Οι σημερινοί κυβερνώντες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σημαίνει ότι είναι…αθώοι. Δυο χρόνια στην κυβέρνηση κοντεύουν να συμπληρώσουν.
Τα προβλήματα είναι πασίγνωστα και δεν μπορούν να κρυφτούν πλέον από κανέναν. Οι λύσεις που υπάρχουν επίσης μετρημένες και συγκεκριμένες. Αυτό που λείπει είναι οι αποφάσεις. Οι όποιες αποφάσεις. Η κατάσταση στην ΠΑ δεν επιτρέπει άλλες καθυστερήσεις.
Δεν έχει κανένα νόημα να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να “αυτοπαραμυθιαζόμαστε”. Η ψαλίδα στον εναέριο χώρο του Αιγαίου ανοίγει επικίνδυνα κι αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι για να διατηρηθεί μια στοιχειώδης ισορροπία, τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν πάρα πολύ άσχημα.
Όσα κι αν κρύψουμε κάτω από το χαλί, η πραγματικότητα δεν χωρά…Είναι πολύ σκληρή και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε
militaire