16.11.16

Τουρκική «εισβολή» τα μεσάνυχτα στη νήσο Παναγιά με τον Ομπάμα στην Αθήνα - Ενεργοποιήθηκε το σύστημα αεράμυνας της χώρας


ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ CN-235 ΠΕΤΑΞΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΗΣΟ ΠΑΝΑΓΙΑ 

Τουρκική εισβολή τα μεσάνυχτα στη νήσο Παναγιά. Κατασκοπευτικό αεροσκάφος CN-235 της Τουρκίας παραβίασε το FIR Αθηνών στις 23:49 και ένα λεπτό αργότερα πέταξε πάνω από τη νήσο Παναγιά σε ύψος 3.300 ποδών.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το σύστημα αεράμυνας της χώρας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πώς απογειώθηκαν και μαχητικά αεροσκάφη που βρίσκονταν σε ετοιμότητα λόγω και της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα.
Οι τουρκικές προκλήσεις σε καμία περίπτωση δεν είναι άσχετες με την παρουσία του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα. Ενδεχομένως η Άγκυρα να δείχνει την ενόχληση της που δεν θα μεταβεί στην Τουρκία ο Μπάρακ Ομπάμα, αλλά από την άλλη ο Ρ.Τ. Ερντογάν κάνει επίδειξη... ισχύος στέλνοντας μέσα στη νύχτα αεροσκάφος CN-235 να πετάξει πάνω από ελληνικό έδαφος και εν προκειμένω τη νήσο Παναγιά.
Πριν από μερικές ημέρες το ίδιο περιστατικό είχε συμβεί ξημερώματα, ενώ χθες, επίσης, την ώρα που έφθανε στην Αθήνα ο Μπάρακ Ομπάμα και το Air Force One προσγειώνονταν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα ελληνικά μαχητικά έδιναν σκληρές αερομαχίες με τα τουρκικά που είχαν παραβιάσεις τον εθνικό εναέριο χώρο.