22.11.16

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε νέο στρατηγικό δόγμα με “επεμβάσεις της Τουρκίας εκτός συνόρων”!


Ο Ερντογάν ως γνήσιος σουλτάνος σε μια ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο αμφισβήτησε ξανά την Συνθήκη της Λωζάννης και επιπλέον παρουσίασε το νέο δόγμα της Τουρκίας,σύμφωνα με το οποίο η χώρα του έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει για να διαφυλάξει τα συμφέροντά της και εκτός συνόρων!!!
Ο Ερντογάν είπε ότι “η Συνθήκη της Λωζάννης δεν είναι ιερό κείμενο για να μην μπορούμε να το συζητήσουμε” και πρόσθεσε ότι “δεν θα μας εγκλωβίσουν στη Συνθήκη της Λωζάννης”.

Κι αν για τη Λωζάννη είχαμε ξανακούσει,αυτό που κάνει εντύπωση είναι τα όσα είπε για τις επεμβάσεις εκτός συνόρων. Ο κ.Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίζει τους κινδύνους για την εθνική της ασφάλεια “στην πηγή τους”,δηλαδή εκτός των συνόρων της!
Το όραμά του είναι όπως είπε μέχρι το 2030 ,η Τουρκία να ανήκει στην ομάδα των 10 πιο ισχυρών εθνών.
Όλα αυτά σε ομιλία του σε σπουδαστές της Ακαδημίας της Αστυνομίας ,λίγες ώρες μετά από την επικοινωνία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με την συνάντηση των δυο τους να προετοιμάζεται!
Ανακοίνωση της ΝΔ
O Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Πρόσθετη ανησυχία και ακόμα πιο έντονο προβληματισμό προκαλούν οι νέες δηλώσεις ευθείας αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan.
 Οι επαναλαμβανόμενες, από την Άγκυρα, δηλώσεις αμφισβήτησης του διεθνούς νομικού πλαισίου, που – εδώ και σχεδόν έναν αιώνα – έχει καθορίσει τις ισορροπίες και τη σταθερότητα στην περιοχή, συνιστούν ιδιαίτερα σοβαρή εξέλιξη.
 Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις αυτές διατυπώνονται λίγο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο και λίγο πριν τη σχεδιαζόμενη διμερή συνάντησή τους».
militaire