8.11.16

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μαχητικά από το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» βομβαρδίζουν το Χαλέπι!


ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ! 

Μαχητικά αεροσκάφη του ρωσικού Ναυτικού Su-33 βομβάρδισαν πριν λίγο τους ισλαμιστές στο Χαλέπι διακόπτοντας την 20ήμερα παύση των βομβαρδισμών, προφανώς λόγω των αμερικανικών εκλογών.
Την εντολή να ξεκινήσουν οι επιδρομές από αεροσκάφη που μεταφέρει το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» εναντίον των ισλαμιστών στο Χαλέπι και σε άλλες περιοχές στην Συρία, έδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως ανακοινώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

Το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» έφτασε στον προορισμό του, στις ακτές της Συρίας, ξεκινώντας ένα ταξίδι αρκετών ημερών από τη Βαλτική, συνοδεία άλλων οκτώ υποστηρικτών και πολεμικών σκαφών.
Τα μαχητικά και βομβαρδιστικά που μεταφέρει είναι τελευταίας τεχνολογίας και έχουν ήδη εξοπλιστεί με τις νέου τύπου «έξυπνες βόμβες», τις οποίες θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά η ρωσική αεροπορία.
Στόχος, σε πρώτη φάση, θα είναι οι θέσεις των ισλαμιστών στα περίχωρα της πόλης Χαλέπι, στην οποία διεξάγονται μεγάλες μάχες μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων του Μπασάρ αλ Άσαντ και των αντιπολιτευόμενων ομάδων.
Να θυμίσουμε ότι επί του αεροπλανοφόρου βρίσκονται 12 μαχητικά πολλαπλού ρόλου Su-33, 4 Mig-29K και 4 επιθετικά ελικόπτερα Ka-52K.
Η ρωσική αρμάδα αποτελείται από το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», συνοδευόμενο από το 252 μέτρων μήκους πυρηνοκίνητο καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσεως Kirov  «Μέγας Πέτρος», τρία υποβρύχια Kilo από τα οποία τα δύο πυρηνοκίνητα , το αντιτορπιλικό Severomorsk κλάσης Udaloy και «Vice Admiral Kulakov» καθώς και την φρεγάτα «Admiral Grigorovich» με πυραύλους cruise kalibr-N .
pronews