20.11.16

Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: Να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε.


Υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία τάχθηκε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ διότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ανησυχεί για την εσωτερική κατάσταση στη χώρα.
Σε συνέντευξη του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF), εκτίμησε πως δεν φοβάται συνέπειες για τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για το προσφυγικό, γιατί, όπως είπε, και η κυβέρνηση της Άγκυρας έχει συμφέρον να εξακολουθήσει να εφαρμόζεται.

Επίσης ο Μάνφρεντ Βέμπερ υπογράμμισε την απαίτηση της κοινοβουλευτικής του ομάδας να εκλέξει τον επόμενο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τη λήξη της θητείας του σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως θα τηρηθούν οι σχετικές συμφωνίες.
Ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός τάχθηκε επίσης υπέρ της λήψης συγκεκριμένων μέτρων για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Άμυνας. Μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναλάβει περισσότερες ίδιες ευθύνες, τόνισε.