11.11.16

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις ληστειών σε τραπεζικά υποκαταστήματα

Ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών, 34χρονος ομογενής, ήδη κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας για παρόμοιες υποθέσεις

Η επαναξιολόγηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με τις εργαστηριακές εξετάσεις ταυτοποίησης βιολογικού υλικού στα εξειδικευμένα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, οδήγησαν στην εξιχνίαση ληστειών σε τραπεζικά υποκαταστήματα, που έλαβαν χώρα τον Αύγουστο του 2008 στην περιοχή της Καλαμαριάς.


Ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών, 34χρονος (σήμερα) ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ληστεία κατά συναυτουργία», «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής» και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 14-08-2008,  ο δράστης, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προσέγγισαν δύο υποκαταστήματα τραπεζών στην περιοχή της Καλαμαριάς, εκ των οποίων, στο ένα εισήλθαν οι δύο συνεργοί του και αφαίρεσαν με την απειλή όπλων το χρηματικό ποσό των (33.112,28) ευρώ, ενώ στο έτερο υποκατάστημα εισήλθε ο 34χρονος και με την απειλή όπλου αφαίρεσε (9.245) ευρώ.

Οι δράστες διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε μοτοσικλέτα, η οποία βρέθηκε την ίδια ημέρα στην περιοχή της Καλαμαριάς και όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο.

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος, είναι ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης, για παρόμοιες υποθέσεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των υπολοίπων δραστών.