22.11.16

Φ.Φιγιόν ή Μ.Λεπέν ο Β.Πούτιν κερδίζει


META TIΣ ΗΠΑ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ 


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Φ.Φιγιόν ή Μ.Λεπέν; Όποιος και από τους δύο αν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας ο Β.Πούτιν κερδίζε και θα έχει απέναντί του μια φιλική Γαλλία καθώς και οι δύο θεωρούνται φίλοι της Ρωσίας και θαυμαστές του Β.Πούτιν
Έτσι οι Ρώσοι μετά το θετικό αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών με την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ όπου μπορούν να συνενοηθούν με έναν άνθρωπο που έχει επιχειρηματικό μυαλό και επιθυμεί το αμοιβαίο κέρδος αυτή την αλλαγή περιμένουν να την δουν και εντός της ΕΕ με αποτέλεσμα η Α.Μέρκελ να κινδυνεύει να μείνει μόνη της στην αδιέξοδη αντιρωσική πολιτική της.
Η επικράτηση του Φιγιόν στον πρώτο γύρο που προμηνύει τη νίκη του στον δεύτερο γύρο καθώς και την πιθανή εκλογή του ως προέδρου της γαλλικής Δημοκρατίας το 2017. Πρόκειται για την νίκη ενός «φίλου της Ρωσίας».
Θεωρείται πιο πραγματικός Δεξιός και ως ο μόνος που μπορεί να κερδίσει την Λεπέν αυτός ήταν και ο λόγος που οι ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος τον επέλεξαν.
Επί τέσσερα χρόνια, μεταξύ 2008 και 2012, ο Φιγιόν πρωθυπουργός τότε της Γαλλίας και ο Πούτιν πρωθυπουργός της Ρωσίας συνεργάστηκαν στενά και όπως όλοι ξέρουν η «χημεία» των ηγετών είναι αυτή που φτιάχνει τις διεθνείς σχέσεις.
Ο Φρανσουά Φιγιόν θεωρείται γκολικός και ως τέτοιος έχει φιλορωσική πολιτική ακριβώς όπως είχε και ο μέγιστος ηγέτης Τσαρλς Ντε Γκολ: «Πρέπει η Γαλλία να μιλάει με τη Ρωσία για να δείξει την ανεξαρτησία της απέναντι στην Αμερική» συνήθιζε να λέει ο Φ.Φιγιόν.
Η βασική αρχή του Φρανσουά Φιγιόν είναι η ακόλουθη: «Διατηρούμε καλές σχέσεις με τη Ρωσία, η οποία έχει μια εξωτερική πολιτική δυναμική και σαφή, χωρίς να μας ενδιαφέρει η εσωτερική της πολιτική.»
Σημειώνεται ότι και ο Ν.Τραμπ έχει συμφωνήσει να μην ανακατεύεται στα εσωτερικά της Ρωσίας.
«Η Ρωσία βρίσκεται στον δρόμο της δημοκρατίας» λέει ο Φ.Φιγιόν αν και θεωρεί ότι ακόμα υπάρχουν βήματα να γίνουν «αλλά από την άποψη της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος έχει γίνει πρόοδος» και προσθέτει «Οταν θέλαμε να πολεμήσουμε τον ναζισμό δεν είχαμε πρόβλημα να συμμαχήσουμε με τον Στάλιν».
Ο Φρανσουά Φιγιόν είναι πεπεισμένος ότι με διάλογο με τον Ρώσο πρόεδρο όλες οι διαφορές στην ουκρανική κρίση θα είχαν εξαφανιστεί. Άλλωστε ο Φιγιόν γνωρίζει ότι ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας ο Β.Γιανουκόβιτς ανετράπη από τις οργανωμένες διαδηλώσεις στο Κίεβο οι οποίες υποστηρίζονταν από Βερολίνο και Ουάσιγκτον.
Όλοι θυμούνται την τότε υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να πηγαίνει στην πλατεία Μαϊντάν μαζί με τον νυν Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τζέφρι Πιατ και να μοιράζουν φρατζόλες ψωμί στους διαδηλωτές! 
Ο Φιγιόν έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί υπέρ της άρσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, τις οποίες αποφάσισαν οι ευρωπαίοι μετά την ρωσική ανάκτηση της Κριμαίας, τον Μάρτιο του 2014. 
Ο Φιγιόν πιστεύει ότι η Κριμαία και ο πληθυσμός της, στην πλειοψηφία τους Ρώσοι (90% είναι Ρώσοι) έχουν δικαίωμα να διαλέξουν που θα πάνε κάτι που άλωστε έκαναν με δημοψήφισμα.
Και πράγματι, με αφορμή τη Συρία ο Φρανσουά Φιγιόν εξέφρασε τη βασική του διαφωνία με την επίσημη πολιτική της Γαλλίας.