5.11.16

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν δέκα νέοι υπουργοί - «Η Αγία Τριάδα μαζί μας»


ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - «ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»


Με σαφή θρησκευτική και λιγότερο αλαζονική στάση απέναντι στην χρησιμότητα των Θείων ξεκινάει τον βηματισμό της η νέα κυβέρνηση καθώς θρησκευτικό όρκο έδωσαν δέκα νέοι υπουργοί, εκ των οποίων οι έξι προέρχονται από τους ΑΝΕΛ: 

Συγκεκριμένα στο Ευαγγέλιο ορκίστηκαν οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Βασιλειάδης, Λυδία Κονιόρδου Τέρενς Κουίκ, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Βασίλης Κόκκαλης, Νίκος Μαυραγάνης, Κώστας Ζουράρις, Ελενα Κουντουρά.
Όσοι υπουργοί, αναπληρωτές ή υφυπουργοί δεν αλλάζουν χαρτοφυλάκια ή τίτλους υπουργείων φυσικά δεν μετέχουν στην ορκωμοσία αλλά οι καινούριοι δίνουν το στίγμα για μια αλλαγή στάσης απέναντι στην επικρατούσα και Αληθινή (για τους Ορθόδοξους) θρησκεία.
Άλλωστε η αποπομπή από το κυβερνητικό σχήμα του Ν.Φίλη αυτό ακριβώς ήθελε να σηματοδοτήσει αφού στον ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποίησαν ότι οι χιλιάδες από άλλους χώρους ψηφοφόρων που τους ψήφισαν και τους ανέβασαν από το 4% στο.... 38% δεν ενδιαφέρονται για τις υλιστικές θεωρίες του Μαρξ και πιστεύουν στην Ορθοδοξία και ότι οι συγκρούσεις που δημιούργησε ο πρώην υπουργός με την Εκκλησία και αχρείαστες ήταν και ζημιογόνες.
Λίγο πριν τις 12:30 ξεκίνησε η προσέλευση των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο για την καθιερωμένη ορκωμοσία.
Πρώτος έφτασε ο νέος υπουργός Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους έδωσε και το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας.
«Ο διάλογος με την Εκκλησία δεν σταμάτησε ποτέ» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «αλάργα – αλάργα το φιλί για να 'χει νοστιμάδα» δίνοντας το στίγμα της επαναπροσέγγισης με την Εκκλησία.
Ακολούθησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, η νέα υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
Ενα τέταρτο πριν ξεκινήσει η ορκωμοσία ήρθε και ο Νίκος Παππάς που αναλαμβάνει το βαρύ χαρτοφυλάκιο του νεοσύστατου υπουργείου Ψηφιακής πολιτικής. «Είναι ένας τομέας στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει.
Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος εμπορίου και για να το πετύχει πρέπει να έχει αξιόπιστα δίκτυα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.
Χωρίς σακάκι εμφανίστηκε ο νέος υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις.
Ο νέος υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, όμως, αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις καθώς όπως είπε δεν έχει ορκιστεί ακόμα. Περιορίστηκε απλά να πει ότι δεν υπάρχει θέμα διπλού νομίσματος. 
Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης είπε ότι παλιοί και νέοι υπουργοί θα δώσουν μάχη για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης. Αναφορικά δε με το χρέος δήλωσε αισιόδοξος για την διευθέτησή του ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να λυθεί το ζήτημα όχι μόνο για την Ελλάδα. Χρωστά όλη η Ελλάδα». Τέλος για τα ραδιοτηλεοπτικά είπε ότι πρέπει να συνδράμει η ΝΔ ενώ για τον αριθμό των αδειών είπε ότι θα το καθορίσει το ΕΣΡ.
«Μας χαρακτηρίζει η τιμιότητα και η δικαιοσύνη» είπε ο κ. Σωκράτης Φάμελλος, αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος ενώ η νέα υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου επσήμανε ότι τα πράγματα είναι πολύ. «Θα προσπαθήσουμε να ελαφρύνουμε όσο περισσότερο γίνεται τον πολίτη» προσέθεσε. 
Αισιόδοξο μήνυμα επιχείρησε να εκπέμψει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος λέγοντας ότι «θα έρθουν καλύτερες ημέρες».
«Ο κόσμος περνά καλύτερα σήμερα» εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ενώ στο ερώτημα για το αν θα υπάρξει΄«ειρήνη» στο τηλεοπτικό τοπίο απάντησε «τι εννοείται ειρήνη; Θα βάλουμε τάξη στα κανάλια. Εγώ πιστεύω ότι δεν μπορούν να λιτουργούν περισσότερα απο 2 - 3 κανάλια»!
Την Κυριακή η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού
Πιθανότατα αύριο θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου το νέο υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Η ώρα συνεδρίασης δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Οι τελετές παράδοσης και παραλαβής θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, προκειμένου να βρίσκεται το προσωπικό στα Υπουργεία.  Το Σαββατοκύριακο οι υπουργοί θα συνεργασθούν για τρέχοντα θέματα.
Το στίγμα του ανασχηματισμού
Με τις επιλογές του ο πρωθυπουργός έδειξε τη διάθεσή του να κλείσει γρήγορα η δεύτερη αξιολόγηση και να προχωρήσει σε μία ακόμη προσπάθεια να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων στην οικονομία. 
Ο κ. Τσίπρας τοποθέτησε στα κρίσιμα υπουργεία στελέχη που μιλούν τη γλώσσα της τρόικας καλύτερα από τους προκατόχους τους και... καλού κακού (σ.σ. για την περίπτωση εκλογών) ενίσχυσε τον Πάνο Καμμένο και έκλεισε το μέτωπο με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
pronews