2.11.16

«Τέλος εποχής» για την Κεραμοποιία Αναγνωσταρ


To "έργο" της  "μεταπολίτευσης" στην Ελλάδα : Λίθοι και πλίνθοι, ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα!!! - Κατά τα  άλλα, Ζήτω η "Δημοκρατία" !!! Juan-

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ από αύριο, μετά από 91 ολόκληρα χρόνια για την κεραμοποιία Αναγνωσταρά, η οποία παρήγαγε κεραμίδια  και τούβλα κορυφαίας ποιότητας, συνδυάζοντας την εμπειρία με την σύγχρονη επιστημονική γνώση, την άρτια οργάνωση και την μοντέρνα τεχνολογία, από το 1925. Τα προϊόντα της εταιρείας, μπορεί να υπερκάλυπταν τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών προτύπων ποιότητας, ωστόσο η παρατεταμένη ύφεση, με την οικοδομή να είναι η πρώτη που «χτυπήθηκε» πολύ νωρίς από την κρίση προφανώς είναι αυτή που τελικά νίκησε σ’ αυτόν τον… άνισο αγώνα!

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της «Κεραμοποιίας Αδελφοί Αθ. Αναγνωσταρά Α.Ε.»  αύριο, δηλώνει την παραίτησή του, ώστε η εποπτεύουσα αρχή να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της και να την θέση υπό εκκαθάριση.
«Μετά από οχτώ συνεχόμενες ζημιογόνες χρήσεις (2008-2015) με συνολικές ζημιές 6.500.000 ευρώ, με υποχρεώσεις 7.180.000 ευρώ και τζίρο 210.000 ευρώ για την χρήση 2015, δίνει άδοξο τέλος στο δημιουργικό αγώνα τόσων ανθρώπων, πού μόχθησαν επί σειρά δεκαετιών. ΚΡΙΜΑ !!! Όταν γειτονική ομοειδής επιχείρηση, παρά την οικονομική κρίση, κατόρθωσε να δημιουργήσει τζίρο 2.800.000 ευρώ και να αποφέρει κέρδη, ακόμα και κατά την χρήση του 2015». Αυτά  αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Βαγγέλης Αναγνωσταράς.
Ο προβληματισμός και η θλίψη είναι ιδιαίτερα έντονος, καθώς πρόκειται για μια αξιόπιστη εταιρεία με συνεχόμενη επιτυχημένη παρουσία στο χώρο επί πολλά χρόνια, η οποία απασχολούσε μέχρι σήμερα 100 άτομα, τα οποία και προφανώς θα βρεθούν στον δρόμο!!!
Η εταιρεία, διέθετε σύγχρονη μονάδα παραγωγής στον Αντικάλαμο, με 2 γραμμές παραγωγής μια για τούβλα και μία για κεραμίδια με συνολική δυναμικότητα 400 τόνων ψημένου προϊόντος την ημέρα που την κατέτασσε ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου στην Ελλάδα. Το εμπορικό της τμήμα, με τα 6 κέντρα διανομής στην Ελλάδα και τα ιδιόκτητα μεταφορικά μέσα, εξασφάλιζαν αμεσότητα και συνέπεια στην εξυπηρέτηση των πελατών, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές προς διάφορες αγορές όπως τη Β. Αφρική, την Κύπρο, την Μέση Ανατολή και πρόσφατα τις ΗΠΑ.
http://pikosapikos.gr/