23.11.16

Τώρα όλοι ανησυχούν για τα εθνικά θέματα! Φέρτε τους διπλωμάτες του Πάγκαλου


του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τώρα όλοι ανησυχούν! Για τον υπερ-εξοπλισμό της Τουρκίας. Για τις απειλές του Ερντογάν. Για τις προκλήσεις της Αλβανίας.
Για το που μας πάνε στο Κυπριακό. Πολύ ανησυχία. Και κριτική για τις “σφαλιάρες” που τρώμε…
Μόνο που σ΄ αυτό το κύμα ανησυχίας και κριτικής, συμμετέχουν ενεργά και όσοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και “διαμορφωτές κοινής γνώμης” χειροκροτούσαν με πάθος τις απόψεις του κ.Πάγκαλου, που έλεγε οτι ...του αρκούν μερικοί καλοί διπλωμάτες για να διαφυλάξει εθνικά συμφέροντα και δικαιώματα και ότι είναι πολύ καλύτερη μια τέτοια ομάδα διπλωματών από ένα Σύνταγμα πεζικού.

Οι ίδιοι ήταν μπροστάρηδες όταν είχε τεθεί το ερώτημα αν θέλουμε “βούτυρο ή κανόνια”. “Βούτυρο, βούτυρο”, φώναζαν το οποίο πήγε σε πάρα πολύ λίγους. Σ΄ ελάχιστους. Οι Έλληνες πολίτες περνούσαν δύσκολα και πριν από τη κρίση, μην το ξεχνάμε…
Όσοι τολμούσαν να πουν ότι πρέπει να ρίξουμε μια ματιά και στα κανόνια μας, ήταν ύποπτοι… ότι τα ΄παιρναν.
Όποιος έλεγε οτι η Εθνική Άμυνα της χώρας διαλύεται, εξυπηρετούσε υποχρεωτικά συμφέροντα, ενώ οι άλλοι με το βούτυρο, ήταν υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η ζωή δυστυχώς απέδειξε ότι οι περισσότεροι από τους πρώτους δεν έπαιρναν…βούτυρο.
Αντιθέτως κάποιοι από τους δεύτερους έχουν μπόλικο…
Τώρα βγαίνουν και εκφράζουν τις ανησυχίες τους. Το φόβο τους θα λέγαμε. Γιατί δεν φέρνουν τους διπλωμάτες του Πάγκαλου να λύσουν τα θέματα; Έχουμε πολύ καλούς διπλωμάτες και το εννοούμε. Αλλά ακριβώς επειδή είναι καλοί και σοβαροί, είναι οι πρώτοι που γνωρίζουν ότι διπλωματία χωρίς να υπάρχουν κάπου στο βάθος και κανόνια δεν γίνεται.
Ας αφήσουν λοιπόν οι “βουτυράτοι” της εποχής του χρηματιστηρίου, τους φόβους, τις ανησυχίες και την κριτική και τουλάχιστον τώρα ας σοβαρευτούν. Σ΄ ότι έχει να κάνει με τους πολιτικούς, ας μαζευτούν πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς δηλώσεις και φανφάρες και ας συμφωνήσουν τι μπορεί να γίνει την ύστατη ώρα. Θα δυσαρεστήσουμε πολλούς και θα προκαλέσουμε περισσότερους, αλλά όσα λέει ο Καμμένος για τους εξοπλισμούς δυστυχώς είναι σωστά.

Mlitaire