30.11.16

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Εξιχνιάσεις  κλοπών 



Στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, κατά το τελευταίο 24ωρο σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δραστών, για περιπτώσεις κλοπών και διακεκριμένων κλοπών.

Συγκεκριμένα από το Τμήμα Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:

-      44χρονου αλλοδαπού, ο οποίος την 03-06-2016, ευρισκόμενος εντός αστικού λεωφορείου, αφαίρεσε από την τσάντα επιβάτιδας το πορτοφόλι της, που περιείχε προσωπικά έγγραφα και χρηματικό ποσό.

-      37χρονου ημεδαπού, ο οποίος την 14-09-2016, εισήλθε σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης και αφαίρεσε (1) Η/Υ παλάμης, (1) κινητό τηλέφωνο και (4) ρολόγια χειρός.

-      26χρονου αλλοδαπού, διότι αρχές Μαΐου 2013 εισήλθε, από παράθυρο, εντός καταστήματος και αφαίρεσε διάφορα καλώδια χαλκού βάρους περίπου (100) κιλών  και (1) μηχάνημα ηλεκτρόλυσης.

-      37χρονου ημεδαπού, ο οποίος τον Ιούνιο του 2012 διέρρηξε ισόγειο διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης και αφαίρεσε διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και (2.000) ευρώ.

-      32χρονου ημεδαπού, ο οποίος αρχές Απριλίου του 2016 αφαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης.


Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, ο οποίος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από 01-12-2015 έως 25-01-2016, στην ευρύτερη περιοχή της Άνω Πόλης, διέρρηξε τρία οχήματα και μία αποθήκη αφαιρώντας συνολικά (1) ράδιο cd, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, χρηματικό ποσό και διάφορα εργαλεία.

Έπεται και συνέχεια...!


Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, πραγματοποίησαν έλεγχο, απογευματινές ώρες χθες (29-11-2016), σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Κορδελιού, κατά τον οποίο συνέλαβαν, 48χρονο ημεδαπό – προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος, ο οποίος είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία (18) ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τρεις θαμώνες, οι οποίοι διενεργούσαν παράνομα παίγνια σε τρεις εκ των παραπάνω υπολογιστών.
Επίσης, συνελήφθη και 32χρονη υπάλληλος του ανωτέρω καταστήματος, διότι διευκόλυνε στη διεξαγωγή τυχερών ηλεκτρονικών παιγνίων.
Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν πρωινές ώρες χθες (29-11-2016) 18χρονη αλλοδαπή, διότι νωρίτερα, εντός αστικού λεωφορείου, αφαίρεσε από επιβάτιδα ένα κινητό τηλέφωνο. Στην κατοχή της βρέθηκε επίσης, μία δεύτερη συσκευή κινητής τηλεφωνίας, την κατοχή της οποίας δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Σχηματίστηκε δικογραφία, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 39 και 49 ετών για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες την 01-09-2016, η 39χρονη, εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, υπεξαίρεσε ένα σακίδιο πλάτης που είχε ξεχάσει νωρίτερα έτερος πελάτης.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της αλλά και στην κατοχή του 49χρονου συζύγου της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των ηλεκτρονικών συσκευών και χρημάτων που περιείχε ο σάκος.