15.11.16

Προσγειώθηκε το Air Force One στο «Ελ.Βενιζέλος» - Ο Π.Καμμένος υποδέχθηκε τον Μ.Ομπάμα


Χαμογελαστός κατέβηκε από το προεδρικό αεροσκάφος ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Η λιμουζίνα του Αμερικανού προέδρου ήταν εκεί και τον περίμενε να κατέβει από το Air Force One. Στη θέση του το κόκκινο χαλί και όπου τον υποδέχτηκε ο Πάνος Καμμένος

Βέβαια η ΕΡΤ έκανε «γκάφα» και στο πλάνο δεν φαίνεται ο Έλληνας ΥΕΘΑ








Ενδεικτικό των δρακόντειων μέτρων είναι ότι δημοσιογράφοι και τεχνικοί που καλύπτουν την άφιξη έχουν ήδη περάσει από τρεις ελέγχους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 10:40 αναμένεται να προσγειωθεί το Air Force One που μεταφέρει τον Μπάρακ Ομπάμα και την συνοδεία του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος που θα το υποδεχθεί βρίσκεται ήδη στο αεροδρόμιο.
Από το πρωί στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" οι προετοιμασίες είναι πυρετώσεις. Αμερικανικές σημαίες έχουν τοποθετηθεί παντού, ενώ κάτι παραπάνω από αισθητή είναι η παρουσία της Αστυνομίας. Αστυνομικοί σκύλοι ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλους τους χώρους του αεροδρομίου. 
Η αυτοκινητοπομπή θα κινηθεί αρχικά προς τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, εκεί όπου θα καταλύσει ο Αμερικανός Πρόεδρος. Ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και Αμερικανοί πράκτορες έχουν αποκλείσει ολόκληρη την περιοχή, κάνοντας απαγορευτική την πρόσβαση των πολιτών σε στεριά και θάλασσα.
Αμέσως μετά ο Μπάρακ Ομπάμα θα πάει στο κέντρο της Αθήνας, που θυμίζει επίσης απόρθητο φρούριο προκειμένου να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Η συνάντηση έχει προγραμματισθεί για τις 13:30, στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο με όλες τις δέουσες τιμές.
Οι δυο πρόεδροι θα έχουν συνάντηση σχεδόν μιας ώρας και στις 14:30 ο Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο θα έχει διευρυμένες συνομιλίες με θέμα κυρίως το χρέος, το Κυπριακό, το προσφυγικό, καθώς επίσης και άλλα διμερή θέματα.
Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις με τους Ομπάμα και Τσίπρα να δέχονται συνολικά τέσσερις ερωτήσεις, δυο από Έλληνες δημοσιογράφους και δυο από Αμερικανούς. Στις 19:30, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Όπως είναι φυσικό σε ολόκληρη της πρωτεύουσα έχει προκληθεί κυκλοφοριακό χάος. Το κέντρο της Αθήνας και κεντρικοί δρόμοι είναι κλειστοί και όλο τρο βάρος έχει πέσει σε δρόμους όπου το μποτιλιάρισμα είναι τεράστιο.