16.11.16

Τα Ρίχτερ ανησυχούν και πάλι το Κιλκίς - Νέα δόνηση 4,1 βαθμών


Κιλκίς
Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 11.15 το πρωί της Τετάρτης στο Κιλκίς.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε επίκεντρο 17 χιλιόμετρα δυτικά του Κιλκίς, 40 χλμ βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης

Η δόνηση έγινε αισθητή στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι και την περασμένη Πέμπτη στην ίδια περιοχή καταγράφηκε σεισμός 4,3 Ρίχτερ. 

Φυσιολογική χαρακτηρίζει τη σεισμική ακολουθία ο καθηγητής Σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Βασίλης Καρακώστας. Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 fm, σημείωσε πως στην ουσία πρόκειται για έναν μετασεισμό του σεισμού της προηγούμενης εβδομάδας.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ο χώρος τον οποίο καταλαμβάνει η μετασεισμική δραστηριότητα είναι αρκετά περιορισμένος, κάτι που δείχνει ότι η όλη εξέλιξη γίνεται επάνω σε ένα αρκετά μικρό ρήγμα.

«Τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής είναι ότι η σεισμική δραστηριότητα όλη αυτή την εβδομάδα είναι συνεχής. Είχαμε πιο μικρούς σε μέγεθος σεισμούς τις προηγούμενες μέρες και μάλιστα σήμερα το πρωί είχαμε επίσης έναν μεγέθους 3 Ρίχτερ. Είναι εντελώς φυσιολογικό να έχουμε και έναν σεισμό με  μέγεθος 4,1 μετά τον σεισμό των 4,3 Ρίχτερ» είπε ο καθηγητής, διευκρινίζοντας ότι τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι δεν έχει γίνει στο παρελθόν πιο ισχυρός σεισμός στην περιοχή.

Newsroom ΔΟΛhttp:---news.in.gr//