16.11.16

Προσλήψεις 30.000 χιλιάδων ανδρών στο στρατό ανακοίνωσε η Τουρκία!


Μετά από τις μαζικές διώξεις από το στράτευμα το καθεστώς Ερντογάν ανακοίνωσε προσλήψεις 30.000 ανδρών στις ένοπλες δυνάμεις!
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ από την Τουρκία ,οι προσλήψεις προορίζονται για την κάλυψη των κενών που προκλήθηκαν από τις διώξεις που ξεκίνησαν μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ο στρατός επλήγη ιδιαίτερα από τις διώξεις καθώς συνελήφθησαν 9.000 μέλη του, μεταξύ των οποίων 118 στρατηγοί, ναύαρχοι και πτέραρχοι, και χιλιάδες άλλοι απολύθηκαν.
Οι διώξεις αυτές στους κόλπους του στρατού πραγματοποιήθηκαν σε μια στιγμή κρίσιμη για την Άγκυρα, τα στρατεύματα της οποίας διεξάγουν εκτεταμένες επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία και εναντίον των κούρδων ανταρτών στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, η Άγκυρα επιδιώκει τώρα να στρατολογήσει 30.159 στρατιωτικούς για να αντικασταστήσει αυτούς που έγιναν στόχοι στις διώξεις.
Μεταξύ των προσληφθέντων, που προέρχονται εν μέρει από στρατιωτικές ακαδημίες, περίπου 5.000 θα έχουν βαθμό αξιωματικού ή υπαξιωματικού, σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

militaire