24.11.16

Ισχυρή έκρηξη με 2 νεκρούς και 16 τραυματίες στα Άδανα της Τουρκίας (βίντεο, εικόνες)


ΤΟ ΡΚΚ «ΧΟΡΕΥΕΙ» ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Άδανα  της νότιας Τουρκίας σκοτώνοντας 2 άτομα και τραυματίζοντας 16 ενώ ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται
 
Η έκρηξη έλαβε χώρα στο πάρκινγ του κτιρίου της τουρκικής διοίκησης της πόλης. Αν και ακόμα δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση ωστόσο όλοι γνωρίζουν ότι πίσω από την έκρηξη βρίσκεται το ΡΚΚ το οποίο έχει κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης και φέρεται αποφασισμένο να δημιουργήσει ένα μεγάλο «Κουρδιστάν» στην Μ.Ανατολή
Σημειώνεται ότι ήδη η νέα αμερικανική ηγεσία υπό τον Ν.Τραμπ έδειξε τις διαθέσεις της απέναντι στην Τουρκία για το κουρδικό ζήτημα καθώς ο στρατηγός Μάικ Φλιν, που προορίζεται για Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του νέου Πλανητάρχη μίλησε ευθαρσώς για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους στα σύνορα με την Τουρκία και μάλιστα παρουσίασε το γεγονός αυτό ως άμεση επιδίωξη του κ. Τραμπ.
 
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτική σταθμό Kurdistan TV (δεν είναι τυχαίο που δίνει από τις πρώτες του συνεντεύξεις σε κουρδικό σταθμό) ο Μάικ Φλίν δήλωσε πώς ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ δίνει μεγάλη σημασία στους Κούρδους και ότι το επόμενο διάστημα θα σημειωθούν σημαντικές εξελίξεις στο ζήτημα της στήριξής τους.
 
Ο κ. Φλιν είπε επίσης ότι στο μέλλον είναι δυνατόν να ιδρυθεί ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν. Φαίνεται πως το ΡΚΚ δεν διάλεξε τυχαία την σημερινή ημέρα.