4.11.16

Έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ με 1 νεκρό και 30 τραυματίες - Άρχισαν τα όργανα στην Τουρκία μετά τις συλλήψεις της ηγεσίας του HDP (φωτό, βίντεο)


Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Τουρκία και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ, στα νοτιοανατολικά της χώρας, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι. Η έκρηξη έγινε λίγες ώρες μετά τη σύλληψη έντεκα βουλευτών- ανάμεσά τους και οι δύο συμπρόεδροι- του φιλοκουρδικού κόμματος HDP.
 
Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι η έκρηξη έλαβε χώρα κοντά σε αρχηγείο της Αστυνομίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η φύση της έκρηξης που προκλήθηκε στη συνοικία Μπαγκλάρ, ενώ αυτή ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη.
 
Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πάντως πώς η έκρηξη έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο και στο σημείο έσπευσαν άμεσα πολλά ασθενοφόρα. Το ίδιο εκτιμά και το τουρκικό δίκτυο NTV. «Είναι πιθανό να προκλήθηκε από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο», αναφέρει.
Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές και οι δήμαρχοι του Ντιγιαρμπακίρ για σχέσεις με την τρομοκρατία.
Η έκρηξη σημειώθηκε στη συνοικία Baglar και έγινε αισθητή σε όλη την πόλη.
Λίγο αργότερα η πρόσβαση σε Twitter και Whatsapp αποκλείστηκε, σύμφωνα με οργάνωση που παρακολουθεί τη λειτουργία του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα.Σύμφωνα με έναν ειδικό της ομάδας Turkey Blocks, οι σελίδες είναι μη προσβάσιμες καθώς φαίνεται ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.
 
Έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας
pronews