27.10.16

Θεσσαλονίκη: «Εμείς είμαστε το "αύριο" πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε» είπαν μαθητές.



Της Άντζελας Πεΐτση Συνεχίστηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού της Θεσσαλονίκης που άρχισαν από την Τετάρτη με τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου και θα κορυφωθούν την Παρασκευή με την στρατιωτική παρέλασηΜε τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, συνεχίστηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού της πόλης, που άρχισαν από την Τετάρτη με τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και θα κορυφωθούν αύριο Παρασκευή, με την στρατιωτική παρέλαση επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Στη μαθητική παρέλαση, που όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε επί της οδού Τσιμισκή, πήραν μέρος τα σχολεία που ορίστηκαν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, καθώς και τα τμήματα των Σημαιοφόρων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης. 


Οι Θεσσαλονικείς τίμησαν με την παρουσία τους, τους μαθητές και η Τσιμισκή κατακλύσθηκε από εκατοντάδες κόσμου. Ταυτόχρονα, σε ισχύ τέθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια της παρέλασης για την διέλευση των οχημάτων. 















Παρόντες στην εξέδρα των επισήμων ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο αντιπεριφερειάρχης Χάρης Αηδονόπουλος, και ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός. Αντίθετα, δεν παραβρέθηκαν στην εξέδρα των επισήμων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Οι μαθητές

Τέσσερις μαθήτριες από το 1ο Γυμνάσιο Άνω Τούμπας, η Αγγελική, η Άννα, η Ευγενία και η Ελευθερία, μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης, μίλησαν στο zougla.gr. 

«Ήταν η πρώτη φορά, μετά από επτά χρόνια που το σχολείο μας, ξανασυμμετείχε σε μαθητική παρέλαση. Ήταν πάρα πολύ ωραία εμπειρία και θα θέλαμε να ξανασυμμετέχουμε». 

Παράλληλα και όπως είπαν στο zougla.gr παρακολουθούν την επικαιρότητα, τις απασχολεί το «αύριο», το μέλλον τους. 

Χαρακτηριστικά είπαν: «Στην ουσία εμείς είμαστε το «αύριο» της χώρας μας, οπότε πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και για μας και για όλο τον κόσμο». 

Αναφορικά με το επαγγελματικό τους μέλλον, εξήγησαν πως αν και είναι «πολύ νωρίς» ωστόσο ήδη άρχισαν να σκέφτονται το που θα ήθελαν να στραφούν ή ποιον τομέα ν’ ακολουθήσουν. 

Δικηγορία, ψυχολογία ή νηπιαγωγός τραβούν από τώρα το ενδιαφέρον τους. 

Σε ερώτησή μας, αν η επιλογή τους αυτή βλέπουν να έχει «οικονομικό και επαγγελματικό μέλλον» η μία εκ των τεσσάρων μαθητριών είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ προσωπικά το αγαπάω. Θα πρέπει να κάνω πολύ μεγάλη καριέρα για να μου εξασφαλίσει ένα οικονομικό μέλλον».

zougla.gr