8.10.16

Στον πρόεδρο της Κολομβίας Σάντος το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης - Δεν το πήραν οι Έλληνες νησιώτες τελικά (vid)


Η Νορβηγική Επιτροπή των Βραβείων Νόμπελ ανακοίνωσε τους νικητές του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στο Όσλο. Το βραβείο τελικά απονεμήθηκε στον πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο οποίος κατάφερε να αποσπάσει μια συμφωνία κατάπαυσης πυρός με τους αντάρτες της FARC,  όμως στο δημοψήφισμα που διεξήχθη πριν λίγες ημέρες οι Κολομβιανοί πολίτες απέρριψαν αυτήν την συμφωνία.
Φέτος συγκεντρώθηκε ο μεγαλύτερος ποτέ αριθμός υποψηφίων με 376 διεκδικητές - 228 άτομα και 148 οργανώσεις.
Μεταξύ των υποψηφίων υπήρξαν οι Έλληνες κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, για την υποδειγματική στάση τους απέναντι στους εμπερίστατους πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά με βάρκες από τα τουρκικά παράλια. 
Επίσης, ανάμεσα στις ατομικές υποψηφιότητες βρίσκονταν ο Πάπας Φραγκίσκος, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, και η Svetlana Gannushkina, μια Ρωσίδα ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες.
Τα «Λευκή Κράνη», μια ΜΚΟ «εθελοντών πολιτικής άμυνας» χρηματοδοτούμενη από τη Δύση που δραστηριοποιείται στην Συρία σε περιοχές ελεγχόμενες από το «Ισλαμικό Κράτος» ήταν επίσης ανάμεσα στους φετινούς υποψηφίους.
pronews


Με τα σημερινά δεδομένα, η καλοσύνη και η ευαισθησία των νησιωτών θα αμοίβετο με  Νόμπελ βλακείας, αφού μετέτρεψαν τα νησιά τους σε ισλαμικά εμιράτα.Juan