12.10.16

Β.Πούτιν: «Θα λιώσουμε τους τρομοκράτες στην Συρία» - Ρωσικά Su-34 & Su-24 κτύπησαν πάλι σκληρά στο Χαλέπι


«ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΜΟΣ» ΤΑ ΠΕΡΙ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ» 

του Πάνου Σπαγόπουλου
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν πρόκειται να διακόψει τις επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών στην Συρία, έστω και αν αυτοί χρησιμοποιούν «ανθρώπινες ασπίδες αμάχων» σήμερα «πολιτικό βερμπαλισμό» τις κατηγορίες ότι εγκλήματα πολέμου διαπράχθηκαν στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, σε μια συνέντευξη που μετέδωσε σήμερα το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.
 
«Πρόκειται για πολιτική ρητορεία που δεν έχει και πολύ νόημα και δεν λαμβάνει υπόψη την πραγματικότητα στη Συρία. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι οι εταίροι μας των χωρών της Δύσης– και καταρχάς σίγουρα οι ΗΠΑ– είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση» δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
 
Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους εξήγησε ότι οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι στοχεύουν να πλήξουν «το Μέτωπο Αλ Νόσρα, μια οργάνωση (που) θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάιντα και βρίσκεται στον κατάλογο των οργανώσεων που θεωρούνται τρομοκρατικές από τα Ηνωμένα Έθνη».
 
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους τρομοκράτες να χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Και δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να εκβιάζουν ολόκληρο τον πλανήτη αιχμαλωτίζοντας ομήρους, σκοτώνοντας κρατουμένους, σφάζοντάς τους. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα στην Συρία, όπως εμείς νομίζουμε καλύτερα» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.
 
«Εάν θέλουμε να φθάσουμε έως το τέλος στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, πρέπει να πολεμήσουμε σκληρά τους τρομοκράτες, να τους λιώσουμε και να μην επιτρέψουμε να μας λυγίζουν ή να μας αναγκάζουν σε οπισθοχώρηση» πρόσθεσε ο Β.Πούτιν. 
 
Χθες το βράδυ η ρωσική Αεροπορία βομβάρδισε σφοδρά και πάλι, μετά από μία εβδομάδα διακοπής στόχους στο ανατολικό Χαλέπι.
 
Ρωσικά μαχητικά υποστρατηγικής κρούσης Su-34 και Su-24 επί μία ώρα κτυπούσαν ανελέητα τους ισλαμιστές. 


pronews