23.10.16

Ανησυχεί η Ρωσία για τις κινήσεις Ν.Φίλη - Τι μεταδίδει για την σύγκρουση Αμβρόσιου και υπουργού Παιδείας το κρατικά ελεγχόμενο pravoslavie.ru

H MOΣΧΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ «ΔΑΚΤΥΛΟ» ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ανησυχεί η ορθόδοξη Ρωσία για τις κινήσεις Φίλη στην Ελλάδα με τις οποίες επιχειρείται αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας και να γίνει το ελληνικό σχολείο ουδετερόθρησκο χωρίς το μάθημα των θρησκευτικών να είναι πλέον ομολογιακού χαρακτήρα.
Την είδηση την μεταδίδει το ρωσικό θρησκευτικό pravoslavie το οποίο είναι κρατικά ελεγχόμενο και εκφράζει τις απόψεις του ρωσικού κράτους και φυσικά τηε ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (στην σημερινή Ρωσία οι δύο θεσμοί είναι ενωμένοι σε κοινή πορεία)                           
Το pravoslavie αναφέρεται στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο και στις κατηγορίες που εξαπολύει κατά της ελληνική κυβέρνησης για την κατάρρευση των συμφωνιών που είχαν προηγηθεί με την Ελλαδική Εκκλησία. 
Μέλη της κυβέρνησης είχαν υποσχεθεί συνάντηση με τους ιεράρχες για να μην χρησιμοποιηθούν τα οι νέες «εκπαιδευτικές ύλες» και να αρχίσει να προγραμματίζει ένα νέο θρησκευτικό πρόγραμμα μαζί με την Εκκλησία.
Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του Αρχιεπισκόπου μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα ότι «η παρεξήγηση λύθηκε» την επόμενη ημέρα κυβερνητικοί αξιωματούχοι ξεκίνησαν αμέσως να ενεργούν σαν να μην υπήρχαν συμφωνίες
«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση κοροιδεύει την Εκκλησία. Μας εξαπάτησαν με κυνισμό!» είπε ο Μητροπολίτης.
«Πρέπει να κατανοήσουμε ότι για την κυβέρνηση το ζήτημα της θρησκευτικής εκπαίδευσης έχει κλείσει: μετατρέπεται σε ένα μη ομολογιακού χαρακτήρα αντικείμενο όπου ο Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός εξισώνεται με τον Βούδα και τον Μωάμεθ»
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων η ενεργή αντίσταση είανι η μόνη κατάλληλη απάντηση στις κυβερνητικές κινήσεις: «Σας καλώ να πολεμήσετε για την Πίστη μας! Θα θυμόμαστε τα λόγια του υπουργού Παιδείας που υπόσχεται να βάλει τέλος στην θρησκευτική εκπαίδευση κατά την διάρκεια της χρονιάς. Μπορούμε να επιτρέψουμε τέτοιο έγκλημα; Τώρα πρέπει να γίνει ο υπερ Πάντων Αγώνας»!
Η Ρωσία ανησυχεί πάρα πολύ για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα για δύο βασικούς λόγους:
Ο ένας είναι θρησκευτικός, οι Ρώσοι μας θεωρούν την πνευματική τους «μητέρα» και τους ενοχλεί ο πνευματικός ξεπεσμός του ελληνικού Έθνους τα τελευταία χρόνια. Νιώθουν ιδιαίτερα με εμάς και τους Σέρβους αλλά και Βούλγαρουε, Ρουμάνους, Γεωργιανούς, Συροορθόδοξους, Ρουμορθοντόξ του λιβάνου κ.λ.π ότι δεν είναι μόνοι στην Γη και έχουν πνευματικά έστω αδέλφια (σαν φυλή η ελληνική είναι ανάδελφη με άπαντες)
Ο άλλος λόγος είναι γεωπολιτικός. Γνωρίζουν ότι οι Αμερικανοί με μεγάλη τους χαρά θα έβλεπαν όλους τους Έλληνες να είναι ει δυνατόν άθεοι καθώς ξέρουν ότι παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν όλες αμερικανική κατεύθυνση και εν γένει δυτική, ο λαός αγαπάει την Ρωσία, όπως και την Σερβία λόγω Ορθοδοξίας.
Στην Δύση γνωρίζουν ότι όση προπαγάνδα και αν κάνουν μέσω των ΜΜΕ ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του θεωρεί τον εαυτό του άρρηκτα δεμένο με τον ρωσικό και ποσώς ακούει τα αμερικανικά επιχειρήματα περί ρωσικής «επιθετικότητας» και άλλα γραφικά.
Δεν είναι τυχαία η υποχρεωτική, με το έτσι θέλω εκκοσμίκευση της ζωής των Ελλήνων από ξένα κέντρα εξουσίας, ΜΜΕ, ΜΚΟ και η προσπάθεια να τους πείσουν ότι χρειάζεται ακόμα περισσότερα καταναλωτικά αγαθά στην ζωή τους για να προσδιορίσουν τον εαυτό τους ως «ευτυχισμένο» και όχι να στραφούν σε μια σκοπίμως χαρακτηριζόμενη με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς Πίστη.
Κι όμως ακόμα και με την Κοινή Λογική, η Πίστη δεν κοστίζει τίποτα και είναι σαφώς πιο αποτελεσματική από την αγορά οικειακών συσκευών, αυτοκινήτων, κινητών κ.λ.π

pronews