31.10.16

Λουκέτο στο εργοστάσιο της PepsiCo-ΗΒΗ στα Οινόφυτα


Στο κλείσιμο και της τελευταίας παραγωγικής μονάδας στην Ελλάδα προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες η PepsiCo-ΗΒΗ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ενημερώθηκαν σήμερα Δευτέρα οι 65 εργαζόμενοι από την εταιρεία για το κλείσιμο της μονάδας στα Οινόφυτα και τους προτάθηκε σχέδιο απορρόφησής τους από την εταιρεία Tasty Foods που ανήκει στον ίδιο όμιλο, ενώ θα υπάρξει και δυνατότητα αποχώρησης με ένα σημαντικό πακέτο έξτρα απολαβών.
Η τροφοδοσία της εγχώριας αγοράς θα πραγματοποιείται στο εξής με εισαγωγές από εταιρείες της αμερικανικής πολυεθνικής στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Γενικός Διευθυντής Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων της PepsiCo, κ. Christophe Guille, ανακοινώνει αλλαγές στην εφοδιαστική αλυσίδα των αναψυκτικών της θυγατρικής της, PepsiCo-ΗΒΗ:
«Η Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική αγορά για την PepsiCo. Η εταιρεία προκειμένου να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητά της και να είναι σε θέση να υλοποιήσει τα σχέδιά της για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, προχωρά σε αλλαγές στη λειτουργία της. Η PepsiCo-ΗΒΗ μεταβαίνει σε ένα νέο μοντέλο εφοδιασμού των αναψυκτικών της, με άμεση ισχύ, σε συνέχεια της απόφασής της να διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου των Οινοφύτων.
Πρόκειται για μια δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση για την εταιρεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απαιτητικές προκλήσεις της αγοράς. Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες και τους καταναλωτές μας ότι συνεχίζουμε με αφοσίωση να προσφέρουμε τα υψηλής ποιότητας αναψυκτικά σε όλη την Ελλάδα.
Κατανοούμε ότι αυτή η είδηση θα προκαλέσει ανησυχία στους εργαζόμενους μας. Αναγνωρίζουμε το έργο των ανθρώπων μας στο εργοστάσιο των Οινοφύτων και με ύψιστο αίσθημα ευθύνης, δεσμευόμαστε να τους υποστηρίξουμε στην ομαλή μετάβαση στα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα.

http://pikosapikos.gr/