27.10.16

Με «τσαμπουκά» απαντά η κυβέρνηση στο ΣτΕ και στους «βαρόνους των media» - Με 7 εκατ. ευρώ όλοι παίρνουν άδεια για ένα χρόνο!


Π.ΠΟΛΑΚΗΣ: «ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ - ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ» 

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να βγάλει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες το Μέγαρο Μαξίμου και η κυβέρνηση πέρασαν στην αντεπίθεση, εξαπολύοντας αφενός σφοδρή επίθεση κατά του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου και αφετέρου κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης που έσπευσαν να ζητήσουν εκλογές και παραίτηση του υπουργού Επικρατείας.

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν από το Μέγαρο Μαξίμου είναι πώς η κυβέρνηση θα επιμείνει στη σκληρή γραμμή συνεχίζοντας να στοχοποιεί το ΣτΕ, τους βαρόνους των media και την διαπλοκή. 
Ηδη ο υπουργός Υγείας Ο,Πολάκης μίλησε γισ "Σύγκρουση μέχρι τέλους με τη Δικαιοσύνη έχει η κυβέρνηση" σύμφωνα με ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook.
Ο κ. Πολάκης τονίζει πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, υποστηρίζοντας όπως και η Ολγα Γεροβασίλη πως με τα χρήματα από τον διαγωνισμό θα πληγούν νοσοκομεία και παιδικοί σταθμοί.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:
 
"Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με δικαστικά πραξικοπήματα.
Οπως και με το διώξιμο των εργολάβων που έβγαλε το ΣΤΕ παράνομο και ψηφίσαμε άλλο νόμο που το επεκτείναμε σε όλο το δημόσιο τομέα ,όπως με το Γιαννόπουλο που τον ξαναγύρισαν στο Κεελπνο και τον ξανά διώξαμε ,ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ .
Εμεις ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ
Υγ1 Δηλαδή μας λένε οι αξιότιμοι δικαστές ότι είναι συνταγματικό να εκπέμπουν τα βοθροκάναλα χωρίς άδεια και αντισυνταγματικό να πάρουμε 4000 στα νοσοκομεία και 15000 παραπάνω στους παιδικούς σταθμούς από τα χρήματα του διαγωνισμού ;!;!;!;!
Υγ2 όταν μίλησα για το πρόβλημα της Δικαιοσύνης πριν δυο τρεις μήνες στο περιστέρι, μου την έπεσαν με «ιερή αγανάκτηση» όλα τα συστημικά μέσα και οι εκπρόσωποι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -ποτάμι για «ασέβεια «. Κάτι ήξεραν για το ποιος θα προστατέψει το σύστημα εξουσίας και διαπλοκής!!!
Υγ3 ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ !!!"
Η κυβέρνηση, εφαρμόζει προφανώς ,αυτό που λένε, "η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση". Κι αυτό συμβαίνει για δύο βασικούς λόγους.
Ο πρώτος είναι πώς η κυβέρνηση φέρεται να έχει την στήριξη των δανειστών στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών που θέλουν να πληρώσουν οι καναλάρχες για ένα δημόσιο αγαθό που εκμεταλλεύονται δεκαετίες, αλλά και την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας που θέλει να μπει επιτέλους τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο.
Ο δεύτερος λόγος είναι πώς αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση ότι η κλεψύδρα έχει γυρίσει και αν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής υπέρ της κοινωνίας, κι αυτό έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό με το “κούρεμα” του χρέους, τότε δρομολογούνται πολιτικές εξελίξεις. Άρα, σκέπτονται στην κυβέρνηση, μία “ηρωική” έξοδος ίσως είναι η λύση.
Το βέβαιο είναι πώς από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως φάνηκε από την πρωτοφανή δήλωση-επίθεση της Όλγας Γεροβασίλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την πρώτη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά η νέα στρατηγική είναι, πώς, η κυβέρνηση δέχεται επίθεση από την διαπλοκή και ανθίσταται. Αν πέσει θα πέσει γιατί την πολέμησαν τα συμφέροντα.
Το μήνυμα που εκπέμφθηκε χθες ήταν πώς κυβερνήσεις δεν πέφτουν από αποφάσεις δικαστηρίων (άρα άλλοι θα είναι αυτοί που θα ρίξουν την κυβέρνηση αν την ρίξουν), ζήτημα παραίτησης του Νίκου Παππά δεν υπάρχει (σε απάντηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που την ζήτησαν σχεδόν όλα) και εκλογές επίσης δεν πρόκειται να γίνουν.
Αντ' αυτού υπάρχει ένας “τσαμπουκάς” της κυβέρνησης που δηλώνει ότι θα φέρει νέο νόμο στη Βουλή για να καλύψει το κενό της αντισυνταγματικότητας του Νόμου Παππά.
Όπως είπε η κ. Όλγα Γεροβασίλη “η κυβέρνηση φέρνει τη Δευτέρα σχέδιο νόμου για την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες, με βάση το νόμο 4339/2015 (νόμος Παππά)”, αλλά από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο που κρίθηκε το αρμόδιο όργανο σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βεβαιώσεις λειτουργίας αυτές θα αφορούν σε παλιούς και νέους καναλάρχες που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου 4339, με ετήσιο κόστος λειτουργίας 7 εκατομμύρια ευρώ. Όποιος δηλαδή θέλει να εκπέμπει, θα πρέπει να πάρει βεβαίωση προσωρινής άδειας, ανέφεραν πηγές της κυβέρνησης.
Οι ίδιες πηγές συμπλήρωσαν ότι, για να πάρει κάποιος την προσωρινή άδεια, θα πρέπει να πληρώσει και να τηρήσει τις νόμιμες προϋποθέσεις για απασχόληση, υποδομές και πρόγραμμα. Τα χρήματα αυτά θα αφαιρεθούν από αυτά που έχουν δώσει οι τέσσερις υπερθεματιστές για τις νέες άδειες και θα ζητηθούν από τους υπόλοιπους που εκπέμπουν σήμερα.
Η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να πανηγυρίσει ότι ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός. Δυστυχώς για αυτούς, η αλήθεια είναι ότι, πέραν του άρθρου 2Α, ο νόμος 4339/2015 παραμένει σε ισχύ και βάσει του νόμου αυτού θα επαναληφθεί από το ΕΣΡ η διαδικασία αδειοδότησης”, ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στη ΝΔ.
Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, τόνισε ότι, η ρύθμιση που θα φέρει την Δευτέρα η κυβέρνηση στη Βουλή, θα αποτελέσει τη «γέφυρα», προκειμένου να λειτουργήσουν τα κανάλια, μέχρι να καταρτιστεί ο νέος νόμος, που θα είναι εναρμονισμένος με τις επιταγές του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ούτε το τσάμπα θα υπάρχει ούτε το επάγγελμα του καναλάρχη θα είναι κλειστό” υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος επανέλαβε ότι η απόφαση του ΣτΕ σηματοδοτεί την επιστροφή σε ένα καθεστώς ανομίας και ασυδοσίας.
Τώρα πώς μπορεί να εφαρμοστεί αυτός ο νέος νόμος που λέει ότι θα φέρει η κυβέρνηση από τη Δευτέρα είναι ένα ζητούμενο, όπως επίσης και το πώς θα διαμορφωθεί το νέο τηλεοπτικό τοπίο με τους καναλάρχες, πρώην και νυν, και τι θα γίνει με αυτούς που έχουν πληρώσει περί τα 85 εκατομμύρια ευρώ ως προκαταβολές για να εξασφαλίσουν την τηλεοπτική άδεια.