22.10.16

Οι Χριστιανοί Ασσύριοι του Ιράκ καταδιώκουν την ISIS: Απελευθέρωσαν πόλεις ύψωσαν Σταυρούς ήχησαν ξανά οι καμπάνες


ΤΟ NPU ΣΦΥΡΟΚΟΠΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ 

Την χριστιανική πόλη Bartella κατέλαβαν οι δυνάμεις της ταξιαρχίας της Νινευή ή αλλιώς μονάδες προστασίας NPU (Nineveh Plain Protection Units) και για πρώτη φορά μετά την κατάληψη της πόλης από το ISIS οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα στις εκκλησίες και οι Σταυροί υψώθηκαν ξανά.
Η NPU είναι το ένοπλο σώμα των Ιρακινής υπηκοότητας Ασσύριων Χριστιανών που ζουν στο Ιράκ, το οποίο δημιουργήθηκε στα τέλη του 2014.

Οι Ασσύριοι, όντας ένας από τους αρχαιότερους λαούς της Μέσης Ανατολής και της Μεσοποταμίας, έχουν συγκροτήσει το ένοπλο αυτό σώμα που το 2015 απαριθμούσε 5000 μαχητές, είτε σε εκπαίδευση από Αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους,  είτε στη μάχη.
Οι Ασσύριοι, είναι Χριστιανοί μονοφυσίτες, οι λεγόμενοι παλαιοί Ορθόδοξοι προ-χαλκηδόνιοι (Δ΄Οικουμενική Σύνοδος Χαλκηδόνας 451 μ.χ.), και έχουν δική τους αυτοκέφαλη Εκκλησία.
Οι Ασσύριοι δεν  έχουν  καμία φυλετική σχέση με τους Άραβες. Είναι Ιρακινοί στην υπηκοότητα, αλλά υπάρχουν και Σύριοι στην υπηκοότητα καθώς πληθυσμιακά έχουν διασπαρθεί σε  Τουρκία, Ιράκ και Συρία, όπως συνέβη και με τους Κούρδους.
Ωστόσο, οι Ασσύριοι, οι αρχαίοι γηγενείς κάτοικοι της περιοχής της Νινευή , δεν εξαραβίστηκαν, διατήρησαν ζωντανή τη γλώσσα, τον πολιτισμό, την ιστορία τους και φυσικά την θρησκεία τους.
Με την επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων κατά της ISIS στη Μοσούλη να βρίσκεται σε εξέλιξη το NPU πρωτοστατεί από τις πρώτες ημέρες στην απελευθέρωση χωριών και πόλεων που είναι χριστιανικές σε όλη την περιοχή και που οι κάτοικοί τους υπέστησαν φοβερούς διωγμούς και μαζικές εκτελέσεις από τους εγκληματίες δολοφόνους της ISIS.
Εκτός από την Bartella η «9 μεραρχία» του NPU μια ειδική μονάδα του ένοπλου σώματος των Ασσύριων απελευθέρωσε και μια σειρά άλλων μικρότερων πόλεων πέριξ της Μοσούλης όπως τις πόλεις  Baghdedeh και Qaraqosh.
Οι καμπάνες για πρώτη φορά μετά δύο χρόνια ηχούν στην Μπαρτέλα σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης σε όλους τους χριστιανούς Ασσύριους. Η καλύτερη απάντηση στους ισλαμιστές της ISIS. Εκεί που η σφαίρα δε φτάνει ο ήχος διεισδύει.
Church bells ringing again after Iraqi forces liberate Christian towns close to Mosul.

This is the united Iraq!
Οι χριστιανικοί Σταυροί υψώθηκαν ξανά στην απελευθερωμένη Μπαρτελα


Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

[3]  Plain Forces  entered  and they placed again the church cross.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Two Years ago the largest Christian town in Iraq fell to Daesh.

Tonight, all Iraqi's are celebrating the liberation of Qaraqosh


πηγη: pronews