31.10.16

Η Δημοκρατία και η κοινή λογική… αναστενάζουν με το θέμα του ΕΣΡ


Ακόμη μια απόπειρα συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ακόμη μια δοκιμασία, για τη Δημοκρατία αλλά και την… κοινή λογική στη χώρα μας.
Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, οχυρώνονται η μια πίσω από τα λάθη και τις αστοχίες της άλλης, με πρακτικό αποτέλεσμα η Ελλάδα να εκπέμπει μια εικόνα τριτοκοσμικής χώρας σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα.

Γιατί, η ρύθμιση του τηλεοπτικού πεδίου, εκεί όπου σύμφωνα με την κοινή πεποίθηση των μέσου Έλληνα… έστησε πανηγύρι η διαπλοκή τις τελευταίες δεκαετίες, επείγει. Είναι θέμα Δημοκρατίας. Αλλά και θέμα κοινής λογικής.
Η κυβέρνηση βιώνει μια στρατηγική πολιτική ήττα, και αναζητεί εναλλακτικές, ενώ η Αντιπολίτευση δυσκολεύεται να κατανοήσει ότι, εφόσον δεν συμπράξει ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος, θα το βρει μπροστά της αύριο.
Αυτή βεβαίως είναι η Ελλάδα της κρίσης, για να μην ξεχνιόμαστε. Μίζερη και εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που δημιουργεί η ίδια. Στα αδιέξοδα που δημιουργεί ένα πολιτικό προσωπικό κατώτερο των απαιτήσεων και της συγκυρίας.
http://ysterografa.gr/