14.10.16

Έκτακτη σύσκεψη στο Λευκό Οίκο: Ο Μ.Ομπάμα αποφασίζει για ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία


ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ! 

Την εξέταση στρατιωτικής δράσης στη Συρία αποφασίζει αύριο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα σε έκτακτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με όλους τους ανώτατους συμβούλους του σε συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας. Αυτό αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά του το Reuters.

Μάλιστα όπως αναφέρεται κάποιοι εκ των στενών συνεργατών του Αμερικανού προέδρου αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δράσουν με περισσότερη αποφασιστικότητα στη Συρία, αλλιώς θα κινδυνεύσουν να «χάσουν ότι επιρροή έχουν στους “μετριοπαθείς αντάρτες” και στους Κούρδους αλλά και τους “άραβες” συμμάχους των ΗΠΑ και της Τουρκίας», ανέφερε στο Reuters αξιωματούχος του Πενταγώνου.
Μάλιστα στις εναλλακτικές λύσεις προτείνεται η «άμεση εμπλοκή της αμερικανικής Αεροπορίας εναντίον στόχων του συριακού Στρατού όπως συριακές στρατιωτικές βάσεις, αποθήκες πυρομαχικών, βάσεις ραντάρ και βάσεις αντιαεροπορικών συστημάτων», είπε επίσημος του Λευκού Οίκου υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο κίνδυνος στην συγκεκριμένη επιλογή δράσης  είναι πως σε αρκετές περιπτώσεις οι συριακές δυνάμεις βρίσκονται μαζί με τις ρωσικές, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για μια ευθεία αναμέτρηση με τη Ρωσία.
Αν και αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν πως δεν φαίνεται πιθανό ο Αμερικανός πρόεδρος να διατάξει βομβαρδισμό συριακών βάσεων εντούτοις «θα εξεταστούν όλες οι διαθέσιμες λύσεις» δήλωσαν σχετικά.
Μια άλλη εναλλακτική λύση όπως είπαν στο Reuters είναι οι ΗΠΑ να δώσουν το «πράσινο» φως σε συμμάχους τους να προμηθεύσουν τις αντάρτες με νέα όπλα όπως Α/Α συστήματα MANPADS με το φόβο όμως αυτά να χρησιμοποιηθούν από τους «μετριοπαθείς» αντάρτες εναντίον δυτικών πολιτικών αεροσκαφών!
Η αυριανή σύσκεψη του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας είναι η τελευταία από μια σειρά συνεχών συσκέψεων στο Λευκό Οίκο για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Συρία που διαρκεί σχεδόν 5μιση χρόνια και που έχει κοστίσει τη ζωή σε 300.000 ανθρώπους.
Βέβαια απώτερος στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης δεν είναι άλλος από την ενίσχυση των «μετριοπαθών» ανταρτών προκειμένου να μπορέσουν να κρατήσουν το ανατολικό Χαλέπι υπό τον έλεγχό τους πριν πε΄σει οριστικά στα χέρια των συριακών δυνάμεων.
Επίσης αξιωματούχοι κρίνουν ότι υπάρχει κίνδυνος οι «μετριοπαθείς» αντάρτες να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος πρώτα τους ενθάρρυνε να επανακτήσουν κατά του Μπασάρ Αλ Άσσαντ για να τους «εγκαταλείψει» στη συνέχεια…
Έτσι μια άμεση ενίσχυση των ανταρτών, είτε με υλικό είτε βομβαρδισμούς εναντίον του συριακού Στρατού, θα τους αποτρέψει να καταφύγουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις  όπως αυτές της al-Nusra ή της ISIS.
Τουρκία: «Το ότι βελτιώσαμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία δε σημαίνει ότι θα αλλάξουμε στάση απέναντι στη Συρία»
Στο μέτωπο των σχέσεων Συρίας Τουρκίας, σύμφωνα με το Reuters ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσσαντ δήλωσε πως ελπίζει  «η Μόσχα και στο πλαίσιο των νέων αναβαθμισμένων σχέσεων με την Άγκυρα θα μπορέσει να μεταβάλλει τη στάση της Τουρκίας αναφορικά με το συριακό ζήτημα».
Η απάντηση όμως που ήρθε στη Συρία ήταν αρνητική από την Τουρκία.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου στο πλαίσιο δηλώσεών του από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε πως «οι αναβαθμισμένες σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας δεν σημαίνει πως η Τουρκία θα αλλάξει τη θέση της απέναντι στη Συρία και τον πρόεδρό της Μπασάρ Αλ Άσσαντ»
Στο μεταξύ όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες το ρωσικό αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov ολοκλήρωσε τις εργασίες φόρτωσης στη ναυτική βάση του Μούρμανσκ και τώρα εκτελεί τις τελευταίες θαλάσσιες δοκιμές πριν αποπλεύσει για την Μεσόγειο. 
Στο υπόστεγο του Admiral Kuznetsov όπου διακρίνεται ένα MiG-29KUB
https://pbs.twimg.com/media/Cul6H0qWEAAwHg0.jpg:large
Βοβμαρδιστικό Su-24 της ρωσικής Αεροπορίας στη βάση Khmeimim στη Συρία. Κάθε κόκκινο άστρο στην άτρακτο είναι 10 αποστολές βομβαρδισμού. Σύνολο 340 αεροπορικές προσβολές στη Συρία από το συγκεκριμένο αεροσκάφος!
https://pbs.twimg.com/media/Culmm3LUIAAiUmf.jpg:large
Η σημερινή ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για τις νέες επιθέσεις της ρωσικής Αεροπορίας εναντίον των τρομοκρατών στη Συρία (@ 5:54)

pronews