31.10.16

Πρωτοφανής συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων στη Μεσόγειο από τη Ρωσία - Θα άρει ο Β.Πούτιν την διαταγή παύσης πυρός; (βίντεο)


ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ

Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξαπολύσει σφοδρές επιθέσεις στη Συρία για να τελειώνει οριστικά με το θέμα του ISIS και την προσπάθεια των ΗΠΑ να εισχωρήσουν σε μία περιοχή στην οποία έχει πλέον το γενικό πρόσταγμα η Μόσχα. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να αναμένει την άφιξη όλων των δυνάμεων που είναι προγραμματισμένο να φτάσουν στη Συρία ή ανοιχτά αυτής για να δώσει το “πράσινο φως”.

Ουσιαστικά με συνέντευξη του ανακοίνωσε πώς όταν ο στόλος αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο, παρουσία και του αεροπλανοφόρου “Ναύαρχος Κουζνέτσοφ” τότε θα αρχίσει η καταιγίδα πυραύλων από αεροσκάφη και πλοία σε μία προσπάθεια συνδρομής του συριακού Στρατού και των Κούρδων ανταρτών για την απελευθέρωση αρχικά του Χαλεπίου.
Χθες μάλιστα έγινε γνωστό πώς πέραν του Στόλου με επικεφαλής το “Ναύαρχος Κουζνέτσοφ” που κατέβηκε στη Μεσόγειο και συνάντησε 10 ακόμη ρωσικά πλοία, τρία υποβρύχια του Στόλου της Βόρειας Θάλασσας πλέουν προς την ανατολική Μεσόγειο αφού έφτασαν μέχρι τα στενά του Γιβραλτάρ χωρίς να γίνουν αντιληπτά από το ΝΑΤΟ.
Πρόκειται για δύο πυρηνοκίνητα υποβρύχια κλάσης Akula τα οποία φέρουν βλήματα cruise Kalibr, ικανά να κτυπήσουν στόχους σε αποστάσεις της τάξης των 2.500 και πλέον χιλιομέτρων και ένα υποβρύχιο συμβατικό κλάσης Kilo.
Με την ανάπτυξη όλων των δυνάμεων ο Β. Πούτιν αναμένεται να δώσει το “οκ” για σαρωτικές αεροπορικές επιδρομές ενώ με συνέντευξη του εξαπέλυσε επίθεση στις ΗΠΑ για τη διάλυση της Μέσης Ανατολής σε μία προσπάθεια να επιβάλει τους δικούς της κανόνες και ηγεσίες.
«Μάθετε από το Ισραήλ. Ποτέ δεν αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους. Πολεμούν μέχρι το τέλος. Για αυτό εξακολουθεί και υπάρχει. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, πρέπει να πολεμήσουμε. Αν αφήσουμε τα πράγματα απλά να κυλήσουν στο τέλος θα χάσουμε», τόνισε με έμφαση ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Πούτιν αναφερόταν στην πολιτική των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή η οποία έφερε την τρομοκρατία στο προσκήνιο εξαιτίας του κενού εξουσίας που δημιούργησαν με τις επεμβάσεις τους στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη και τώρα στη Συρία.
Ο Ρώσος πρόεδρος έφερε επίσης ως παράδειγμα τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στο Βελιγράδι το 1999 εννοώντας έμμεσος πλην σαφώς το τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλιντον ο οποίος προΐστατο ουσιαστικά της Νατοϊκής εκστρατείας στην πρώην Γιουγκοσλαβία: «Στην πραγματικότητα αυτό ήταν μια ξεκάθαρη επίθεση εναντίον ενός ανεξάρτητου έθνους. Το να παρακολουθούμε να πέφτουν βόμβες στο τέλος του 20ου αιώνα στην καρδία της Ευρώπης για εμένα ήταν κάτι το πρωτοφανές, το βάρβαρο».
Στη συνέχεια ο Ρώσος μπήκε στο θέμα του Ιράκ και της Συρίας. Ποιος έδωσε την άδεια για την εισβολή στο Ιράκ το 2001: «Έδωσε ο ΟΗΕ; Ασφαλώς και όχι. Και πιο πριν από αυτό στο Αφγανιστάν; Φυσικά όλοι γνωρίζουμε τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά δεν νομίζετε ότι πρέπει πρώτα να υπάρχει μια απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ και δέσμευση από τους διεθνείς νόμους;», είπε ο Πούτιν για να αναφερθεί στη συνέχεια στη Λιβύη:
«Και στη Λιβύη. Ξέρετε τι έγινε στη Λιβύη. Υπήρχε μια απόφαση του ΣΑ. Γνωρίζετε τι έλεγε το ψήφισμα αυτό; Μιλούσε για Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων. Τι σόι ζώνη απαγόρευσης είναι αυτή όταν βομβαρδίζεις το έδαφος της χώρας αυτής. Ξανά σε αυτή την περίπτωση υπήρξε αλλοίωση των αποφάσεων του ΟΗΕ».
Αναφερόμενος στο θέμα της τρομοκρατίας ο Ρώσος πρόεδρος έφερε ως παραδείγματα του Ιράκ και της Λιβύης και αναρωτήθηκε υπήρχε η τρομοκρατία σε αυτές τις χώρες πριν την ανατροπή των καθεστώτων τους; «Πουθενά. Στο Ιράκ στην Λιβύη ούτε ίχνος τρομοκρατίας. Οι τρομοκράτες απλά εκμεταλλεύτηκαν το κενό εξουσίας που δημιουργήθηκε με την καταστροφή των κυβερνητικών δομών και το αναπλήρωσαν. Το ίδιο συμβαίνει τώρα και στην Συρία» πρόσθεσε.
Ο Β. Πούτιν μιλώντας για τη Συρία αναφέρθηκε στις κατηγορίες που απευθύνουν στη Ρωσία οι δυτικές χώρες για τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι λέγοντας πως οι τρομοκράτες προϋπήρχαν εκεί πριν την ρωσική επέμβαση.
Τους τρομοκράτες (μετριοπαθείς αντάρτες για τις ΗΠΑ) είπε ο Ρώσος πρόεδρος τους εξόπλισαν οι ΗΠΑ για να φέρουν εις πέρας τα σχέδιά τους, θεωρώντας ότι μπορούν να τους στρέψουν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. «Και μετά από αυτό;» αναρωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος: «Τι θα τους κάνουν; Νομίζουν ότι μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, αλλά δεν θα τα καταφέρετε. Αυτό είναι το πρόβλημα», είπε.



pronews