1.10.16

Που ψωνίζουμε "συμμάχους";


«Τσάμικο» θέμα - Διάλογο Ελλάδας με Αλβανία ζητά η... ΕΕ !


Μία ημέρα μετά την οργισμένη αντίδραση της Αθήνας για τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Γιόχανες Χαν σχετικά με το θέμα των Αλβανοτσάμηδων, οι Βρυξέλλες απάντησαν με ...προτροπές για προώθηση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας για όλα τα θέματα που αφορούν μεταξύ των δύο χωρών, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.
Η εκπρόσωπος Μάγια Κοτσιγιάντσιτς δήλωσε ότι, για ότι αφορά την Αλβανία και την Ελλάδα, η Επιτροπή είχε ενημερωθεί από την αρχή του έτους και από τις δύο χώρες, με σκοπό να εμβαθύνει το διάλογο μεταξύ τους και να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων που χρήζουν σαφήνειας, ώστε να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις.
«Ο Επίτροπος συνέστησε την ελληνική πλευρά να ορίσει μια πλατφόρμα που θα επιτρέψει  έναν καλύτερο εποικοδομητικό διάλογο  για όλα τα θέματα που πρέπει να διευκρινισθούν μεταξύ των δύο χωρών.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Επίτροπος ενθάρρυνε τις δύο χώρες να συνεχίσουν να εργάζονται. Αυτό είναι το πνεύμα με το οποίο ο Επίτροπος απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρέπει να εξετασθεί υπό το πρίσμα αυτό.
Γνωρίζουμε τις θέσεις των δύο χωρών και προσπαθούμε για την εμβάθυνση του διαλόγου και την ενθάρρυνσή τους, ώστε να αποφευχθούν παρανοήσεις σχετικά με τα πιο σημαντικά ζητήματα», δήλωσε η Κοτσιγιάντσιτς, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
 
--

http://greeknation.blogspot.gr/