15.10.16

Πώς άλλαξε η απόφαση των ΗΠΑ: Η Ρωσία παρέδωσε πυραύλους αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς στην συριακή Αεροπορία


ΣΕ GAME CHANGER MΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΟΙ R-77-1 


του Πάνου Σπαγόπουλου
H Ρωσία λίγες ημέρες πριν κριθεί στην σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ αν θα εμπλέκονταν ολοκληρωτικά οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στον συριακό πόλεμο παρέδωσαν στην συριακή Αεροπορία ένα όπλο το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει απώλειες στα αμερικανικά μαχητικά, ειδικά από την στιγμή που αυτά αγνοούσαν την ύπαρξή του στα συριακά μαχητικά αεροσκάφη:
Συγκεκριμένα παρέδωσαν πυραύλους αέρος-αέρος τύπου Vympel NPO R-77 (κατά την κωδικοποίηση του NATO AA-12 Adder), στην έκδοση "-1" με ακτίνα δράσης άνω των 110 χλμ.1
Τα βλήματα παραδόθηκαν για νa εξοπλίσουν τα νέα MiG-29SMΤ που παραδόθηκαν στην συριακής Αεροπορίας, σύμφωνα με βίντεο που μετέδωσε η συριακή τηλεόραση και το συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Η παράδοση των συγκεκριμένων βλημάτων στα αναβαθμισμένα μαχητικά της συριακής Αεροπορίας, θα μπορούσε να αποτελέσει "δυσάρεστη έκπληξη" για τα αμερικανικά μαχητικά.
Η κίνηση των Ρώσων δεν ήταν τυχαία: Τα δικά τους μαχητικά, πλην των κρούσης, είναι ελάχιστα στην Συρία, κάπου 6-10 Su-30SM και Su-35.
Αρα χρειάζονταν οπωσδήποτε υποστήριξη από τα περίπου 30 αξιόμαχα συριακά μαχητικά MiG-29SMT στην προσπάθεια να ορθώσουν τείχος σε τυχόν αμερικανική (και βρετανική και γαλλική...) αμερικανική επιδρομή, μέχρι την έλευση του αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνετσόφ" που θα μπορούσε να ισορροπήσει το παιχνίδι.
Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία παραδίδει βλήματα ης έκδοσης "-1" σε χώρα εκτός της επικράτειάς της.
Επίσης παρέδωσε και αριθμό κατευθυνομένων βομβών KAB-500.
Το άκρως ενδιαφέρον είναι ότι κοινοποίησε την παράδοση τέτοιων βλημάτων, κάτι ασυνήθιστο για την ρωσική πρακτική. Το κοινοποίησε λίγες ώρες πριν οι Αμερικανοί αποφασίσουν για το αν θα κτυπήσουν ή όχι την Συρία, Καθόλου τυχαίο...
Δείτε βίντεο με τις ικανότητες του Vympel NPO R-77


pronews