4.10.16

Παύεται ο Ντογιάκος από προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών


Αν και πρόσφατα είχε εκλεγεί στην ίδια θέση με την θετική ψήφο των συναδέλφων του

Απόφαση  με την οποία οδηγείται σε έκπτωση από το αξίωμά του έλαβε σήμερα  ο πρόσφατα επανεκλεγείς προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος.

Η απόφαση φέρει την υπογραφή της πειθαρχικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και επιδόθηκε στον κ. Ντογιάκο είκοσι ημέρες μετά την επανεκλογή του στη θέση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών, μετά τις εκλογές για την ανάδειξη νέων προϊσταμένων με το θεσμό του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων. 



Με την απόφαση ο κ. Ντογιάκος τιμωρείται με την πειθαρχική ποινή στέρησης αποδοχών για 40 ημέρες για πειθαρχικό αδίκημα.  

Εκ του  νόμου πλέον και μετά την κοινοποίηση της «ετυμηγορίας» του Πειθαρχικού  Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, ο κ. Ντογιάκος είναι υποχρεωμένος να αποχωρήσει από τη θέση του, στην οποία εξελέγη για δεύτερη φορά στις 17 Σεπτεμβρίου.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στο χώρο της εισαγγελίας Εφετών,καθώς είναι η πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

Να σημειωθεί ότι αναπληρωτής προϊστάμενος στις εκλογές είχε αναδειχθεί ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας. Επί του παρόντος πάντως παραμένει άγνωστο αν είναι εκείνος ο οποίος θα αντικαταστήσει τον κ. Ντογιάκο ή αν θα πρέπει να γίνουν εκ νέου εκλογές για τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. 
protothema