20.10.16

Καταδρομείς: Εντυπωσιακή η τελετή των πράσινων μπερέ στην Κύπρο


Ο Υπουργός Άμυνας Κύπρου κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρευρέθηκε σήμερα στην εντυπωσιακή τελετή απονομής των πράσινων μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2016Β΄ ΕΣΣΟ στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στο Σταυροβούνι.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας απευθυνόμενος στους νέους καταδρομείς ανάμεσα σε άλλα τόνισε τα ακόλουθα:

“Το πράσινο μπερέ που λαμβάνετε σήμερα αποτελεί γνήσια πιστοποίηση ότι επαξίως διαθέτετε όλα τα προσόντα, σωματικά και ψυχικά για να ανήκετε στις τάξεις των καταδρομέων.

Η επιτυχία σας αυτή, αποδεικνύει για άλλη μια φορά περίτρανα σε όλους όσοι αμφιβάλλουν, σε όλους όσοι αμφισβητούν το ήθος και τη φιλοπατρία της σημερινής νεολαίας ότι κάνουν λάθος. Η νέα γενιά και ήθος διαθέτει και αγάπη για την πατρίδα και στέκεται στο ύψος των περιστάσεων όπως έπραξαν και οι προηγούμενες γενιές.

Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ο δίκαιος έπαινος. Γιατί μόνο οι λίγοι, οι τολμηροί, οι πειθαρχημένοι μπορούν να φτάσουν μέχρι εδώ και να λάβουν το τιμημένο πράσινο μπερέ».

Στην συνέχεια ο κ. Φωκαίδης συνεχάρη θερμά τους γονείς των νέων καταδρομέων για την ανατροφή που έδωσαν στα παιδιά τους που τους επιτρέπει να αναπτύξουν τις αρετές που συνοδεύουν εκείνους που επιλέγουν το δύσβατο δρόμο της δοκιμασίας, της πειθαρχίας, της αντοχής και της ευθύνης έναντι της πατρίδας.

Ο κ. Υπουργός τόνισε ότι η Εθνική Φρουρά στηρίζεται στις ικανότητες και στις αρετές του έμψυχου δυναμικού της. Γι’ αυτό, σημείωσε, στο πλαίσιο της εν εξελίξει αναδιοργάνωσης, πρώτιστη μέριμνα παραμένει η εκπαίδευση. Ο κ. Φωκαίδης, υπογράμμισε ακόμα ότι ενόψει των επικείμενων επιλογικών διαδικασιών για τους νέους Συμβασιούχους Οπλίτες που έχουν προσληφθεί στην Εθνική Φρουρά, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κατάλληλη στελέχωση και αναβάθμιση γενικότερα των Ειδικών Δυνάμεων.

Ο κ. Φωκαίδης συνεχάρη το Διοικητή της Διοίκησης Καταδρομών, καθώς και τους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς που είχαν την ευθύνη της εκπαίδευσης, οι οποίοι με επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης, όπως είπε, έφεραν σε πέρας με απόλυτη επιτυχία την αποστολή τους.

Δείτε φωτογραφίες:





ΠΗΓΗ: http://www.onlycy.com/articles/kyria-themata/astynomika/111049-katadromeis-entyposiaki-i-teleti-ton-prasinon-mpere