4.10.16

Σειρήνες πολέμου θα ηχήσουν αύριο σε ολόκληρη την χώρα - Με πολεμική ετοιμότητα απαντά η Ελλάδα στα περί «αναθεώρησης της Λωζάνης»


ΟΙ Ε.Δ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Ο ΕΔΑΦΙΚΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σειρήνες Πολιτικής Αμυνας θα ηχήσουν ξανά μετά από πολλά χρόνια σε ολόκληρη την χώρα αύριο Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της πανεθνικής (με την έννοια ότι συμμετέχουν εκτός από τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και σειρά υπουργείων, εθνοφύλακες κλπ) στρατιωτικής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2016».
Στην σκιά της απόφασης της Αγκυρας να ζητήσει αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης, κάτι που συνεπάγεται εκχώρηση ελληνικών εδαφών και στην ενθάρρυνση αυτής της διεκδίκησης από τις ΗΠΑ και την Γερμανία που κράτησαν τυπικά ουδέτερη στάση, αλλά ουσιαστικά δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί η συνθήκη της Λωζάνης, οι Ε.Δ. εν μέσω οικονομικής καταστροφής είναι υποχρεωμένες να κάνουν αυτό που για άλλους στρατούς πλην του ελληνικού, θα έμοιαζε αδύνατο: Να διατηρήσουν υψηλά την μαχητική ικανότητα σε ένα στράτευμα το οποίο δεν έχει πόρους ούτε για στολές, ούτε για πυρομαχικά, ούτε για εκπαίδευση, ούτε για καύσιμα, αναλώσιμα κλπ, πολύ δε, περισσότερο για ανανέωση του απαρχαιωμένου, εν πολλοίς, οπλισμού του.
Στην άσκηση θα γίνει προσπάθεια να κινητοποιηθεί "ότι έχουν και δεν έχουν" οι ΕΔ από πλευράς υλικού και μέσων, ενώ αυτό στο οποίο δίνεται μεγάλη σημασία είναι η αντίδραση του πληθυσμού σε κατάσταση πολέμου και τα ανακλαστικά των πολιτών οι οποίοι θα νιώσουν κάποια λεπτά ως κάτοικοι μιας χώρας η οποία δέχεται επίθεση και αμύνετται
Η πρώτη φορά που θα ηχήσουν οι σειρήνες είναι τοπική ώρα 11.00*, και θα καλούν τον πληθυσμό να προστατευτεί από αεροπορική επίθεση. Οι σειρήνες θα ηχήσουν για εξήντα (60) δευτερόλεπτα και μετά από πέντε λεπτά θα ηχήσει σήμα λήξης συναγερμού.
Στόχος είναι να υπάρξει εξοικείωση των πολιτών με τους ήχους του πολέμου, αφού όπως δείχνουν τα γεγονότα, η φωτιά όλο και ζυγώνει την πληγωμένη από την οικονομική καταστροφή Ελλάδα.
Ο Ελληνικός Στρατός ήδη από εχθές που ξεκινησε η άσκηση, έχει καταφέρει να κινητοποιήσει σημαντικό αριθμό εφέδρων που έχουν αναπτυχθεί στα σημεία συγκέντρωσης δυνάμεων και το ίδιο ισχύει και για το ΠΝ που μετά από μία μακρά περίοδο κάμψης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του, βασικά λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, αναζητά μεγάλη διαθεσιμότητα στα πλοία Πολεμικό Ναυτικό.
Πιθανόν να αναπτυχθούν και περισσότερες από 60 μονάδες από το επίπεδο της φρεγάτας μέχρι απλές φουκωτοί λέμβοι.
Ισως το μεγαλύτερο crash-test να αφορά την Αεροπορία. Οι διαθεσιμότητες είναι "ταλαιπωρημένες" ακόμα και σε Πτέρυγες Μάχης που καλύπτουν τα μεγάλα στρατηγικά σημεία της χώρας. 
Αλλά πάνω απ'όλα είναι το προσωπικό, το μυαλό και η ψυχή των χειριστών των όπλων, είτε παλιά, είτε καινούρια. Αυτά θα κρίνουν το αποτέλεσμα της σύγκρουσης είτε λίγες ώρες διαρκέσει, είτε λίγες ημέρες ή περισσότερο. Αρκεί να δουλεύουν, έστω αυτά τα παλιά όπλα...
Ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου, μιλώντας στο STAR και την Πόπη Τσαπανίδου, υποστήριξε ότι "Η Ελλάδα θα «πληρώσει» τις (εδαφικές) απώλειες της Τουρκίας στην Μέση Ανατολή αν δημιουργηθεί κουρδικό κράτος. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι στο Αιγαίο. Μπορεί να επιδιώξουν θερμό επεισόδιο τύπου Ίμια, χειρότερης μορφής αυτή τη φορά, και να υπάρξει ένταση αεροπορικών δυνάμεων, να παραβιάσουν τα χωρικά μας ύδατα και να μπουν σε περιοχές δικές μας, χωρίς να μπορούμε να τους αποτρέψουμε ή αν τους αποτρέψουμε, θα πρέπει να γίνει θερμό επεισόδιο. Ένα τέτοιο ελληνοτουρκικό επεισόδιο που θα είναι υπέρ της Τουρκίας, θα μας υποχρεώσει να συρθούμε υπό την πίεση των εξελίξεων, σε διαπραγματεύσεις για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης". 
Ακόμα τόνιαε:
-Το ΝΑΤΟ δεν θα αναμειχθεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.
-Η Τουρκία πλέον διεκδικεί και εδάφη από την Ελλάδα.
-Πρέπει να επιδιώξουμε συμμαχία με την Ρωσία.
-Η συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Ισραήλ θα πρέπει να προχωρήσει και σε επίπεδο αμυντικής συμφωνίας.


Αν ακούσετε σειρήνες, γράψτε μου! Λειτουργούν με μοτέρ, αντί ηλεκτρονικές και είναι εγκατεστημένες σε πρώην ψηλά κτήρια, που πλέον έχουν περικυκλωθεί από πολυκατοικίες με αποτέλεσμα να μην ακούγονται...! Juan