31.10.16

Σοκαριστικό βίντεο: Τούρκοι στρατιώτες σκοτώνουν εν ψυχρώ δύο μαχήτριες του ΡΚΚ με δεμένα χέρια!


ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΟ ΧΑΚΚΑΡΙ - ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ 16 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σοκ προκαλεί βίντεο που απεικονίζει ένα ειδεχθές έγκλημα πολέμου από τον τουρκικό Στρατό καθώς Τούρκοι στρατιώτες (είναι άγνωστο εάν πρόκειται για ειδικές δυνάμεις της 1ης Ταξιαρχιας καταδρομών  που δρουν συχνά στην Ν.Α. Τουρκία ή για άνδρες της Στρατοχωροφυλακής) εκτελούν εν ψυχρώ δύο Κούρδες μαχήτριες του ΡΚΚ ενώ είναι δεμένες πισθάγκωνα και τις έχουν γονατιστές.
 
Πρόκειται για ένα στυγερό έγκλημα το οποίο όμως ιστορικά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Είναι κάτι που συνηθίζουν ο τουρκικός Στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας και στις σύγχρονες εποχές.
 
Οι Κούρδοι ως αντίποινα επιτέθηκαν σε τουρκικό στρατόπεδο στα υψώματα του Χακάρι με όλμους σκοτώνοντας 16 Τούρκυς στρατιώτες.
 
Ο πόλεμος στο Κουρδιστάν έχει γίνει ιδιαίτερα αιματηρός και αδυσώπητος για τις τουρκικές ΕΔ καθώς οι αποτάξεις χιλιάδων έμπειρων στελεχών μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου έχει δημιουργήσει σοβαρά επιχειρησιακά προβλήματα.
 
Αυτό αντικατοπτρίζεται στις βαριές απώλειες που καταγράφουν καθημερινά οι Τούρκοι ενώ οι δυνάμεις τους επιχειρούν ταυτόχορνα  και στη βόρεια Συρία αλλά και στο βόρειο.Ιράκ, σε μια άνευ πρηγουμένου στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας εκτός των συνόρων της, μετά την εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.
 
Εγκληματικές ενέργειες όπως η εκτέλεση δύο γυναικών μαχητριών έρχεται ως επακόλουθο της πτώσης του ηθικού των τουρκικών ΕΔ που δέχονται ισχυρά πλήγματα ακόμα και από γυναίκες αντιδρώντας με τον μόνο τρόπο που γνωρίζουν: Με βαρβαρότητα.
 
Οι μάχες συνεχίζονται σφοδρές από το Ντιγιάρμπακιρ μέχρι την Τσίζρε ενώ το ΡΚΚ έχει μεταφέρει τον πόλεμο και εντός των τουρκικών πόλεων με πολυάριθμες και ιδιαίτερα αιματηρές βομβιστκές επιθέσεις.
Ο πόλεμος με το ΡΚΚ διεξάγεται στην Ν.Α. Τουρκία πρακτικά από το 1974 αλλά η αναζωπύρωση των συγκρούσεων ήρθε μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας πέρυσι το καλοκαίρι, ύστερα από 2,5 χρόνια σχετικής ηρεμίας.
Τον Ιούνιο του 2015  το YPG και το κουρδικό κόμμα HDP κατηγόρησαν την Τουρκία ότι επέτρεψε στις δυνάμεις της ISIS να διασχίσουν τα τουρκικά σύνορα και να επιτεθούν στο Κομπάνι. Από την βομβιστική επίθεση στο Suruç από την ISIS εναντίον Κολυρδων ακτιβιστών η σύγκρουση ΡΚΚ και τουρκικών δυνάμεων ξέφυγε από κάθε έλεγχο.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Martyr Yalçın οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν βάσεις του ΡΚΚ που είχε στο Ιράκ αμέσως μετά την απόφαση της κουρδικής οργάνωσης να σταματήσει την εκεχειρία.
Από τότε η βία εξαπλώθηκε σε όλη την Τουρκία. Πολλές επιχειρήσεις Κούρδων καταστράφηκαν από τον τουρκικό όχλο (κάτι που ειδικεύονται σε αυτού του είδους τις ενέργειες) ενώ τα γραφεία και παραρτήματα του κόμματος HDP επίσης υπέστησαν επιθέσεις. Παράλληλα Κούρδοι άμαχοι εκτελέστηκαν από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σε πολλές πόλεις.
Οι απώλειες απο τον Ιούλιο του 2015 μέχρι και σήμερα
Μέσα σε ένα χρόνο από τις 20 Ιουλίου 2015 μέχρι και τις 19 Ιουλίου 2016 και σύμφωνα με το ίδρυμα Crisis Group από τον πόλεμο έχουν χάσει τη ζωή τους 307 άμαχοι, 582 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, 653 Κούρδοι του ΡΚΚ και 219 άτομα μη ένοπλοι.
Σύμφωνα με άλλες πηγές τον Ιούλιο του 2015 μέχτι και σήμερα έχουν σκοτωθεί: 700 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας (σύμφωνα με τον τουρκικό Στρατό), το ΡΚΚ με δικά του στοιχεία ανεβάζει τον αριθμό αυτό στους 6707, ενώ το Crisis Group κάνει λόγο για 794 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου,
Από την άλλη πλευρά του ΡΚΚ οι απώλειες αναφέρονται σε 8700 (σύμφωνα με τον τουρκικό Στρατό) ενώ το ΡΚΚ αναγνωρίζει την απώλεια 721 ενώ το Crisis Group αναφέρει 905 νεκρούς Κούρδους του ΡΚΚ.
Σε ότι αφορά τους αμάχους ο τουρκικός Στρατός αναφέρει την απώλεια 354 ατόμων ενώ το κουρδικό κόμμα HDP ανεβάζει τον αριθμξό αυτό σε μεταξύ 500 και 1000. Σύμφωνα με άλλες ανεξάρτητες πηγές ο αριθμός των νεκρών αμάχων ανέρχεται σε 338 με 400. Όλα τα στοιχεία  είναι από τον Ιούλιο του 20215 μέχρι και σήμερα.
Αποτέλεσμα εικόνας για female fighters pkk executed
PRONEWS