7.10.16

Έφτασε ο κυκλώνας Μάθιου στη Φλόριντα, μισό εκατομμύριο σπίτια χωρίς ρεύμα


Μαΐάμι
Ο κυκλώνας Μάθιου έφτασε στη Φλόριντα. Εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, εξαιτίας του κυκλώνα.

Τουλάχιστον 600.000 νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι στην Φλόριντα σήμερα εξαιτίας του τυφώνα Μάθιου και οι αρχές προειδοποιούν για περαιτέρω διακοπές στην ηλεκτροδότηση, δήλωσε σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κυβερνήτης Ρικ Σκοτ. Η υπηρεσία ηλεκτρικού ρεύματος έκανε λόγο για 475.000 σπίτια.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα προειδοποίησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να σημειωθούν πλημμύρες στην περιοχή Τζάκσονβιλ εξαιτίας του κυκλώνα, ωστόσο τόνισε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

«Τα χειρότερα δεν έχουν ακόμα έρθει… Υπάρχει ενδεχόμενο (ο τυφώνας) να μας πλήξει άμεσα και να καταγραφούν άνεμοι ταχύτητας 160 χιλιομέτρων την ώρα» τόνισε ο Σκοτ.

H εικόνα των ανέμων στην περιοχή (απεικόνιση βάσει των τελευταίων διαθέσιμων μετεωρολογικών στοιχείων, αυτόματη ανανέωση):



Δύο αμερικανικές πολιτείες έχουν κηρυχθεί προληπτικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και 3 εκατομμύρια κάτοικοι των παράκτιων περιοχών να εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Ο κυκλώνας -κατηγορίας 3- πνέει με ανέμους 200 χλμ/ώρα. Το μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ακόμα ανατολικά της Φλόριντα και πρόκειται να φτάσει στην Πολιτεία μέσα στις επόμενες ώρες.

Η Ντίσνεϊλαντ έκλεισε τις πύλες της.
Newsroom ΔΟΛ/ in.gr