29.10.16

Β. Πολύδωρας: Πρόεδρος ΕΣΡ από την παλιά πατριωτική ΝΔ!


ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ;

Άνοιγμα προς την πατριωτική δεξιά επιχειρεί η κυβέρνηση Α. Τσίπρα, με την πρόταση της θέσης του Προέδρου του ΕΣΡ στον Βύρωνα Πολύδωρα. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο Β. Πολύδωρας είχε στο παρελθόν ταχθεί σθεναρά με πολλές ανοικτές επιστολές σε αυστηρό τόνο, κατά της εκποίησης και κατάσχεσης της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων και ειδικά των αγροτεμαχίων.

Tιμητική χαρακτήρισε την πρόταση της κυβέρνησης για τη θέση του Προέδρου του ΕΣΡ ο Βύρωνας Πολύδωρας.
Το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Βούτση, για περίπου 45 λεπτά, νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία τόνισε ότι προϋπόθεση για την εμπλοκή του είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα, ανάμεσά τους και η διενέργεια διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Θεωρώ την πρόταση που μου έγινε να αναλάβω πρόεδρος του Συμβουλίου ως τιμητική, αλλά κυρίως ως πρόταση για μία θέση ευθύνης», δήλωσε. «Αυτές τις ώρες, όλοι οι δυνάμενοι να εκφέρουν γνώμη και να έχουν την αποφασιστικότητα για μια εποικοδομητική συμβολή είναι υποχρεωμένοι να δράσουν», τόνισε.
Ο κ. Πολύδωρας ανέφερε ακόμη ότι είπε στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής ότι το κύριο σημείο για τη συνταγματική συμμόρφωση είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα, κάτι που έγινε δεκτό όπως είπε.
«Εννοείται ότι στην επαναφορά των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ περιλαμβάνεται και η διεξαγωγή του διαγωνισμού. Για τις λεπτομέρειες πρέπει να δούμε και την απόφαση του ΣτΕ», τόνισε.
«Δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια»
Οταν ρωτήθηκε για την στάση που εκτιμά ότι θα πάρει η ΝΔ απέναντι στην υποψηφιότητά του, ο κ. Πολύδωρας απάντησε «Δεν ξέρω τι θα κάνει η ΝΔ», ενώ σχολιάζοντας την ανακοίνωση που είχε βγάλει λίγο νωρίτερα το κόμμα, ανέφερε «Δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια, ούτε είδα τάση για επικοινωνιακά τεχνάσματα. Είδα τάση για συναίνεση. Είναι η προϋπόθεση της δικής μου παρεμβάσεως».
Ακόμη, ο κ. Πολύδωρας τόνισε ότι θα επικοινωνήσει με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
«Δεν πάει άλλο το αδιέξοδο», τόνισε ακόμη και πρόσθεσε ότι θα συμβάλει στη θεσμική και νομική εξομάλυνση της κατάστασης. Ο κ. Πολύδωρας αναφέρθηκε και στην ένταση με τη δικαιοσύνη, χαρακτηρίζοντάς την ως «εκτός τόπου και χρόνου».
Η κυβέρνηση έκανε επίσημα πρόταση στον Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε ο ίδιος βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίου.
Ο κ. Πολύδωρας στις δηλώσεις του έθεσε ως προϋπόθεση να συγκροτηθεί το ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα καίριο σημείο, πρόταση που όπως είπε έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής.
«Εννοείται ότι στην επαναφορά των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ περιλαμβάνεται και η διεξαγωγή του διαγωνισμού» συμπλήρωσε ο κ. Πολύδωρας.
Σε ερώτηση αν με όσα λέει ζητά την απόσυρση του νόμου Παππά ο πρώην βουλευτής της ΝΔ απάντησε ότι «μου είναι αδιάφορο».
Ο κ. Πολύδωρας χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τις τηλεοπτικές άδειες ως «βραχυκύκλωμα» και έκανε λόγο για «τιμητική πρόταση».
Ερωτηθείς για την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία λίγο πριν την είσοδό του στο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για «επικοινωνιακά παιχνίδια», ο Βύρων Πολύδωρας είπε ότι «εγώ δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια ούτε είδα στο πνεύμα τάση για επικοινωνιακά τεχνάσματα αλλά τάση για συναίνεση που είναι και προϋπόθεση της δικής μου παρεμβασεως».
Είπε, δε, ότι επιθυμία του είναι να επικοινωνήσει με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και να εκθέσω τις απόψεις μου στον ΠτΔ με πνεύμα συναινετικό.
«Θέλω να είμαι παράγοντας θεσμικής εξομάλυνσης» κατέληξε ο κ. Πολύδωρας.

pronews