10.10.16

Ν. Κορέα: Ανησυχία …βύθιση περιπολικού από κινεζικό σκάφος


Κινεζικό αλιευτικό σκάφος που φέρεται να εισήλθε παράνομα στα ύδατα που τελούν υπό τον έλεγχο της Νοτίου Κορέας, εμβόλισε και βύθισε περιπολικό σκάφος της νοτιοκορεατικής Ακτοφυλακής που έσπευσε στην περιοχή για εκδιώξει ένα άλλο σκάφος που ήδη ψάρευε στην περιοχή… οι επιβαίνοντες διασώθηκαν από παρακείμενα σκάφη της νοτιοκορεατικής Ακτοφυλακής.
Σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική Ακτοφυλακή, δύο αλιευτικά σκάφη εκτοπίσματος άνω των 100 τόνων επιτέθηκαν εναντίον ενός μικρού περιπολικού, εκτοπίσματος 4,5 τόνων της δύναμής της που περιπολούσε στην περιοχή και τα κάλεσε να αποχωρήσουν, βυθίζοντάς το, στην προσπάθειά τους να «δραπετεύσουν». Το περιστατικό καταγράφηκε στα δυτικά της κορεατικής χερσονήσου.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, προχώρησε στην υποβολή επίσημης διαμαρτυρίας προς το Πεκίνο μέσω του γενικού προξένου της Κίνας στη Σεούλ, κατηγορώντας την κινεζική πλευρά για παράνομη αλιεία, κάνοντας λόγο και για απόπειρα δολοφονίας, ζητώντας τη δίωξη των υπευθύνων από την κινεζική πλευρά…
defence-point