11.10.16

Αμερικανικές και ρωσικές ειδικές δυνάμεις αντιμέτωπες στο Χαλέπι - Πώς μπορεί να προκληθεί ο Γ'ΠΠ κατά... λάθος! (βίντεο)


ΕΝΑ ΑΙΜΑΤΗΡΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ» ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΡΗΝΗ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ανησυχία υπάρχει για το γεγονός ότι αμερικανικές και ρωσικές ειδικές δυνάμεις βρίσκονται απέναντι οι μεν με τις δε στο «σφαγείο» του Χαλεπίου όπου έχουν ενεργή συμμετοχή αμφότεροι ως «σύμβουλοι» σε αντίπαλα στρατόπεδα.
 
Ήδη την Κυριακή το βράδυ το pronews.gr αποκάλυψε βίντεο με αμερικανικές μονάδες ειδικών δυνάμεων να προωθούνται προς το βόρειο Χαλέπι μαζί με μονάδες του FSA και μέλη των οργανώσεων  Zinki, Ahrar και Faylaq Sham.
 
Απέναντι από τους Αμερικανούς έχουν αναπτυχθεί ρωσικές μονάδες αναγνωριστικών TOMA BTR-82A προς αναχαίτισή τους, ενώ έχει διαμηνυθεί στην Ουάσιγκτον μέσω του υπουργείου Αμυνας της Ρωσίας ότι "Μπορεί να συμβούν ατυχήματα σε βάρος των αμερικανικών δυνάμεων αν δεν αποχωρήσουν άμεσα".
 
Οι Ρώσοι Spetsnaz μαζί και με Ιρανούς αλεξιπτωτιστές κατευθύνουν τις δυνάμεις του συριακού Στρατού ενώ αναλαμβάνουν και δύσκολες αποστολές εξουδετέρωσης οχυρωμένων κτιρίων από ισλαμιστές σε θέσεις-κλειδιά στις συνοικίες του ανατολικού Χαλεπίου είτε με απευθείας προσβολή τους από Ρώσους κομάντος είτε με κατάδειξη των στόχων στην ρωσική Αεροπορία για την «εξαϋλωσή» τους.
 
Αμέσως μετά φυσικά η αμερικανική προπαγάνδα προσπαθεί να επιβάλει την άποψη ότι οι Ρώσοι χυπούν αμάχους και όχι ισλαμιστές μαχητές. Άλλωστε ακόμα και τους ίδιους τους ισλαμιστές οι Αμερικανοί επιδιώκουν να τους παρουσιάζουν στην κοινή φνώμη ως πιστούς μουσουλμάνους που πολεμούν για την «Ελευθερία».
 
Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις; που έχουν εισχωρήσει στο Χαλέπι προσπαθούν να μην εμπλακούν σε μάχες από τον φόβο συνάντησης με Ρώσους Spetsnaz αλλά και Ιρανούς αλεξιπτωτιστές το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ολική ρήξη μεταξύτ ων δύο υπερδυνάμεων Ρωσίας-ΗΠΑ αλλά κατευθύνουν τους ισλαμιστές ειδοποιώντας τους σε πραγματικό χρόνο για τις κινήσεις των κυβερνητικών στρατευμάτων (μέσω του αμερικανικού δορυφορικού δικτύου) αλλά και για τις αεροπορικές επιδρομές της ρωσικής Αεροποριας.
 
Όμως σε έναν τόσο κλειστό χώρο όπως το αστικό συγκρότημα του ανατολικού Χαλεπίου θεωρείται πολύ πιθανό να ανταλλάξουν Ρώσοι και Αμερικανοί... βολές.
 
Εάν υπάρξει αιματηρό περιστατικό πολύ δύσκολα δεν θα προκαλέσει αυτό περαιτέρω επιδέινωση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πυρηνικών υπερδυνάμεων.
 
Μέσα στα ερείπια του Χαλεπίου, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις ποιος είναι ο φίλος και ποιος ο εχθρός ή ακόμα χειρότερα, ποιον εχθρό... δεν πρέπει να σκοτώσεις! Ειδικά όταν έχουμε εκτεταμένη δράση ελεύθερων σκοπευτών και φυσικά ουδείς, ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Αμερικανοί διακρίνονται μέσα στο σκοτάδι, μέσα στην θερμική διόπτρα. 
 
Ηδη οι Ρώσοι μετρουν στην μάχη του Χαλεπίου τον τελευταίο μήνα, πάνω από 5 νεκρούς, βασικά από εκρήξεις και αντιαρματικά πυρά...
 
Σε ένα σενάριο μιας αμερικανική ομάδας που αποκλεισμένη δέχεται πυρά και καλεί σε αεροπορική υποστήριξη για να διαφύγει, αλλά τα αμερικανικά μαχητικά δέχονται ομοβροντίες βλημάτων εδάφους-αέρος από τα S-400, όπως σαφέστατα προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, τότε, πόσο μακριά μπορεί να είναι η γενίκευση της σύγκρουσης; Οχι και τόσο...
 
Πάντως σοβαρές πηγές αναφέρουν ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Μ.Ομπάμα πλέον ενδιαφέρεται για την μεγάλη ιρακινή επίθεση στην Μοσούλη στις 19 Οκτωμβρίου.
 
Θέλει πριν κλείσει η προεδρία του μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 οπότε παραδίδει την προεδρία στον επόμενο κάτοικο του Λευκού Οίκου να έχει πετύχει μια μεγάλη νίκη κατά του ISIS για να μην συνδεθεί το όνομά του με την ανοχή στους ισλαμιστές και για να μην τον κατηγορούν οι αντίπαλοι ότι βοήθησε στην ενδυνάμωσή τους εξοπλιζοντάς τους και χορηγώντας τους με την προοπτική να ρίξουν την κυβέρνηση Άσαντ στην Συρία και την φιλορωσική σιιτική κυβέρνηση του Ιράκ.

 



pronews