21.10.16

Δήλωση γρίφος από Β.Πούτιν για τις αμερικανικές εκλογές: «Κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί μετά - Εάν θέλουν σύγκρουση θα υπάρξουν προβλήματα» (βίντεο)


ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ: «ΣΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ» - ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ Χ.ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ Ν.ΤΡΑΜΠ 

Σε μια δήλωση γρίφο προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμιρ αναφορικά με το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών,. Λέγοντας πως «κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί όταν αυτές πραγματοποιηθούν και εκλεγεί νέος πρόεδρος», υπονοώντας έμμεσος πλην σαφώς πως εάν εκλέγει η Χ.Κλίντον και «κάποιοι» αποφασίσουν αντιπαράθεση με την Ρωσία θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα.

 Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου απατώντας στο αρχικό ερώτημα πως σχολιάζει τις δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της χώρας του.
Δείτε το βίντεο και τα όσα είπε:
Ερώτηση: Εχθές ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Joe Biden υποσχέθηκε να απαντήσει στις ενέργειές σας και απείλησε με κυβερνοεπιθέσεις.
Πούτιν: «Ξέρουμε πώς να λέμε ο ένας στον άλλον αντε γ@@@σου έτσι δεν είναι;»
Ερώτηση: Λοιπόν αυτό ακούστηκε ως μια πολύ σοβαρή απειλή και σε τόσο υψηλό επίπεδο… Θεωρώ ότι ότι η απειλή αυτή αφορά εσάς προσωπικά. Ποια είναι η άποψή σας; Νομίζετε ότι θα πραγματοποιηθούν τέτοιες επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας;
Πούτιν: «Μπορούμε να πούμε ότι περιμένουμε τα πάντα από τους… φίλους μας τους Αμερικανούς. Αλλά είπε κάτι το καινούργιο; Δεν ξέρουμε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κατασκοπεύουν τους πάντες και ακούνε τις συνομιλίες τους; Αυτό είναι γνωστό. Δεν είναι μυστικό. Υπάρχουν αρκετά στοιχεία για αυτό.
Δισεκατομμύρια δολαρίων έχουν ξοδευτεί για αυτού του τύπου τις επιχειρήσεις από την NSAτην CIA. Δεν υπάρχουν μόνο στοιχεία για αυτό, αλλά επιπρόσθετα και οι δικές τους ομολογίες. Και δεν κατασκοπεύουν μόνο στους εχθρούς τους, ή αυτούς που αντιλαμβάνονται ως εχθρούς,  αλλά και στους πιο στενούς τους συμμάχους.
Πόσα και πόσα σκάνδαλα έχουν αποκαλυφθεί για υποθέσεις παρακολούθησης των ηγετών συμμαχικών τους χωρών; Οπότε τι είναι καινούργιο εδώ. Τίποτα.
Ίσως το μόνο νέο στοιχείο που υπάρχει εδώ είναι πως κάτι ελέγχθει σε τόσο υψηλό επίπεδο. Όχι μόνο οι ΗΠΑ παραδέχθηκαν ότι είναι αναμεμειγμένες σε κάτι τέτοιο αλλά τώρα απειλούν κιόλας.
Αυτό φυσικά είναι σε αντίθεση με τα διεθνή στάνταρ σε ότι αφορά τις σχέσεις  μεταξύ κρατών. Πρέπει να είναι κάπως εκνευρισμένοι.
Το ερώτημα όμως εδώ είναι γιατί; Νομίζω πως υπάρχει μια εξήγηση.
Ξέρετε στις καταστάσεις όπως διαμορφώνονται στην προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ κάθε κόμμα που εμπλέκεται σε αυτές αναζητά τις τακτικές πουτ ακολουθήσει στην προεκλογική του εκστρατεία.
Και κάθε κόμμα που θέλει να νικήσει έρχεται αντιμέτωπο με ένα ζήτημα ανεπίλυτων  προβλημάτων.
Προσπαθούν να εξηγήσουν στο εκλογικό τους σώμα γιατί ένα πρόβλημα ή ένα άλλο δεν έχουν λυθεί. Οι ΗΠΑ έχουν πολλά τέτοια προβλήματα. Ίσως πάρα πολλά.
Παρά το γεγονός ότι είναι η κορυφαία οικονομία στον κόσμο και υπερδύναμη αναμφισβήτητα, υπάρχουν πολλά άλυτα προβλήματα.
Για παράδειγμα το τεράστιο δημοσιονομικό χρέος. Πρόκειται για μια νάρκη την οποία την πατάς σε αργή κίνηση επηρεάζοντας την αμερικανική οικονομία όσο και το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Κανείς δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα.
Πρόκειται να κουρέψουν το χρέος στο μέλλον; Ή υπάρχει κάποια άλλη λύση; Κανείς δεν ξέρει.
Αυτό είναι μόνο ένα πρόβλημα. Μπορώ να αναφέρω πολλά ακόμη. Στην εξωτερική πολιτική. Η προσπάθεια για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή έχει ανατραπεί,.
Η ισραηλινο-παλαιστινιακή  σύγκρουση συνεχίζεται, ενώ οι σχέσεις των ΗΠΑ με πολλούς συμμάχους τους στην ίδια περιοχή χαρακτηρίζεται από εντάσεις. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες για να τους κατηγορήσουμε. Αυτά είναι δικά τους προβλήματα.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως υπάρχουν αρκετά άλυτα προβλήματα. Εκεί είναι όμως που το γνωστό σύστημα της παραπλάνησης έρχεται να μπει σε λειτουργία. Να αποπροσανατολίσουν τους ψηφοφόρους τους από τα προβλήματα που έχουν.
Κατά τη γνώμη μου αυτό βλέπουμε τώρα. Πως γίνεται αυτό; Δημιούργησε ένα εχθρό και ένωσε τον κόσμο εναντίον του.
Ο εχθρός αυτός ως Ιράν δεν λειτούργησε καλά, αλλά σε ότι αφορά τη Ρωσία εδώ τα πράγματα αποκτούν ενδιαφέρον.
Αυτό είναι το παιχνίδι που παίζεται τώρα στις ΗΠΑ.
Αλλά είναι αυτό που είπα και αλλού, ότι προκειμένου να αποφύγεις τα εσωτερικά προβλήματα θέτεις τις σχέσεις με τη Ρωσία σε κίνδυνο. Είναι όμως κάτι το επιβλαβές για τις διεθνείς σχέσεις συνολικά.
Είναι ελπίδα μου ότι μόλις τελειώσει η προεκλογική αυτή περίοδος στις ΗΠΑ οι σχέσεις με τη Ρωσία θα βελτιωθούν.
Όπως είπα στην αρχή αυτή την περίοδο περιμένουμε τα πάντα από αυτούς. Δεδομένου ότι όλοι κατασκοπεύουν τους πάντες σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν κάποιες πληροφορίες, αλλά τους δίνει και τη δυνατότητα να κάνουν συνδυασμούς.
Μπορείς να παρουσιάζεις τη μισή αλήθεια, ή ένα τέταρτο αυτής, μπορεί να διαγράφεις και όλη την αλήθεια προκειμένου να ποδηγετήσεις την κοινή γνώμη σε οποιαδήποτε χώρα.
Η Ρωσία δεν αποτελεί εξαίρεση. Πάντα ήταν στόχος τέτοιων επιθέσεων. Το ξέρουμε αυτό καλά και πριν τις απειλές του Biden».
Ερώτηση: Κύριε Πούτιν ξέρετε ότι έχετε παρουσιαστεί ως χαρακτήρας καρτούν στους Σίμσον καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει τον Τραμπ;
Μπορείτε να μας πείτε ποιον προτιμάτε την Κλίντον  ή τον Τραμπ ως επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ: Επίσης ο Αμερικανός αντιπρόεδρος δήλωσε πως η Ρωσία δε θα μπορέσει να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές. Μπορείτε να μας πείτε ειλικρινά: Προσπαθούμε να τις επηρεάσουμε. Τι κέρδος θα έχουμε από αυτό;
Πούτιν: «Πως το είπε ακριβώς «ότι δεν μπορούμε να τις επηρεάσουμε με κανένα συγκεκριμένο τρόπο» ή «με κανένα γενικώς τρόπο;». Στην πραγματικότητα ήθελε πει πως μπορούσαμε εάν το θέλαμε.
Θέλω να καθησυχάσω τους φίλους μας και εταίρους μας Αμερικανούς. Δεν έχουμε καμία πρόθεση  να επηρεάσουμε το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.
Η απάντησή μας είναι απλή: Δεν έχουμε ιδέα τι θα συμβεί μετά τις αμερικανικές εκλογές και την εκλογή νέου προέδρου.
Η Κλιντον επέλεξε να πάρει μια εντελώς επιθετική στάση εναντίον της Ρωσίας Ο Τραμπ από την άλλη μιλάει για συνεργασία -τουλάχιστον- όταν μιλά για διεθνή συνεργασία εναντίον της τρομοκρατίας.
Φυσικά καλοδεχούμενοι όσοι θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας. Και φυσικά θεωρούμε ότι είναι λάθος να είμαστε συνεχώς αντίπαλοι και να δημιουργούμε απειλές ο ένας στον άλλο. Όχι μόνο για εμάς άλλά για όλο τον κόσμο.
Όπως επίσης στην αποτυχία να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.
Πως θα είναι τα πράγματα μετά τις αμερικανικές εκλογές; Δεν γνωρίζουμε. Θα μπορέσει ο κ. Τραμπ να υλοποιήσει τις αποψεις του για συνεργασία; Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει;
Θα πραγματοποιήσει τις απειλές της η κα. Κλίντον εναντίον της Ρωσίας, εάν εκλεγεί πρόεδρος ή θα αλλάξει στάση;
Δεν ξέρουμε.
Αλλά επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι να διακινδυνεύσεις τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις για να κερδεύεις πόντους στο εσωτερικό είναι επιβλαβές και αντιπαραγωγικό.
Αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά.
Έχετε αναλύσει τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στις ηΠΑ; Η ρητορική απλά επαναλαμβάνεται.
Και απλά λέω ότι ψιθυρίζουν στα αυτιά μας»: Περιμένατε. θα περάσει».
Αλλά δεν είναι αστείο πια. Εάν κάποιος εκεί θέλει αντιπαράθεση, αν και δεν είναι δική μας επιλογή, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν προβλήματα.
Αυτό όμως δεν είναι κάτι που θέλει η Ρωσία. Αυτό που θέλουμε είναι να βρούμε κοινό τόπο για να λύσουμε τα προβλήματα. Τόσο αυτά που διέπουν τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ όσο και γενικότερα».

pronews