1.10.16

Γερμανικά “αντίποινα” στην Ελλάδα! Γιατί έγινε η ανθελληνική δήλωση για τα ελληνοτουρκικά


Γερμανικά “αντίποινα” στην Ελλάδα αποτελούν οι απαράδεκτες δηλώσεις του γερμανικού ΥΠΕΞ Μάρτιν Σέφερ,σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία θέλει “να επιλυθούν ειρηνικά οι διαχρονικές διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας”.Η δήλωση δεν μπορεί να αποδοθεί ούτε σε …έλλειψη γνώσεων για το τι συμβαίνει στην περιοχή μας,ούτε σε ανοησία.Αποτελεί προφανώς επίσημη “γραμμή” του Βερολίνου που έχει δείξει ότι είναι στρατηγική επιλογή να “παίξει” με την Τουρκία και το καθεστώς της Άγκυρας για πολλούς και διάφορους λόγους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Γερμανία δεν έχει δει με καθόλου καλό μάτι την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να πρωτοστατήσει στο λεγόμενο “μέτωπο των νοτίων χωρών της ΕΕ”,οι ηγέτες των οποίων συναντήθηκαν στην Αθήνα.
Συνεπώς μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι η χθεσινή δήλωση Σέφερ.
Και νομίζουμε ότι το Βερολίνο δεν θα μείνει μόνο σ΄ αυτή τη δήλωση.Νομίζουμε ότι θα το βρούμε μπροστά μας σ΄ όλα τα θέματα που μας “ταλαιπωρούν”.Στο Σκοπιανό,στις σχέσεις με την Αλβανία,παντού…Η Γερμανία προσπαθεί κι έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να “διεισδύσει” στα Βαλκάνια κι αυτό είναι ένα από τα αντικείμενα αντιπαράθεσης που έχει με τους Αμερικανούς.Η Ουάσινγκτον έχει με πολλούς τρόπους στείλει το μήνυμα ότι η “βαλκανική γειτονιά” θεωρεί πως ανήκει αποκλειστικά στην δική της σφαίρα επιρροής. Η Γερμανία δεν δέχεται αυτή την θέση.
Ένας ακόμη λόγος που η Γερμανία θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει όπου και όπως μπορεί την Τουρκία είναι βέβαια και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που έχει.Οι …δουλειές πάνε καλά για την Γερμανία στην Τουρκία.Για παράδειγμα για να μείνουμε μόνο στο χώρο της άμυνας είναι γνωστό ότι η Γερμανία ναυπηγεί τα νέα τουρκικά υποβρύχια.
Συνεπώς η δήλωση Σέφερ δεν ήταν καθόλου τυχαία.Και δεν θα ΄ναι η μόνη ανθελληνική κίνηση που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε από τη Γερμανία.
militaire